Kafé-o-Lait in hartje Lauwe binnenkort in nieuwe handen

Na meer dan 14 jaar geeft Yasmine Donckels de sleutels van haar geliefde Kafé-o-Lait door aan Nathalie Mortelé.

Yasmine Donckels (links) laat haar zaak over aan Nathalie Mortelé. © WO

Gelegen in het centrum van Lauwe is dit een etablissement waar iedereen ooit wel eens is geweest. Met Yasmine aan het roer kon het ook niet anders, de pittige dame is sinds jaar en dag de hoeksteen van het sociale reilen en zeilen in de grensgemeente. “Er zijn momenten van komen en er zijn momenten van gaan“, laat ze optekenen. “Ik voelde dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging in het leven en ben blij dat ik de fakkel kon doorgeven aan Nathalie.”

Met Nathalie Mortelé is de florerende zaak in goede handen. “Ik kan niet alleen teren op een opleiding in de prestigieuze Spermalie-school, ik combineerde mijn dagtaak in het onderwijs reeds enige tijd met een job in de horeca”, klinkt het gemotiveerd. “Tijdens mijn opleiding leerde ik via haar zoon Yasmine kennen en we zijn altijd contact blijven houden. Toen ik vernam dat de zaak klaar was voor een overnemer, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.”

Vrijdag en zaterdag

Over de toekomst van Kafé-O-Lait bestaat weinig twijfel. “We gaan verder op hetzelfde elan maar zullen natuurlijk wel onze eigen accenten leggen“,zegt Nathalie. “De meest cruciale verandering zal terug te vinden zijn in onze openingsuren. Vanaf juli gaan we ook op vrijdag- en zaterdagavond klanten bedienen.” Vertrekken doet Yasmine in stijl. “Op 29 juni beleef ik hier mijn laatste dag en dan trakteer ik de bezoekers op een gratis drankje”, sluit ze af. (CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.