Kachtem heeft vanaf dit weekend een kledingwinkel

Julie Guillemyn: “Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.” (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Julie Guillemyn: “Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.” (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Julie Guillemyn heeft een primeur voor Kachtem. De jongedame zwaait op zaterdag 6 maart de deuren van het gloednieuwe JuJu Fashion open. Daarmee gaat voor het eerst een kledingwinkel van start in het Kachtemse. De webshop van Julie draait al een tijdje op volle toeren en intussen was de tijd rijp voor een volgende stap.

Julie Guillemyn (28) zet zaterdag een nieuwe stap in haar professionele carrière. Op zaterdag 6 maart opent zij om 10 uur de deuren van haar eigen kledingzaak JuJu Fashion en dat in de Hogestraat 32 in Kachtem. “De winkel opent bij mijn ouders thuis. Ik ben heel blij dat ik in mijn ouderlijke thuis terechtkon en er mijn winkel kon huisvesten”, vertelt Julie enthousiast. “Ik ben een geboren en getogen Kachtemse dus het is leuk dat ik nu letterlijk in mijn thuishaven kan blijven met JuJu Fashion. Het wordt trouwens de enige kledingzaak in Kachtem, een unicum!”

Julie groeide zowat op tussen de kleren. “Mijn mama heeft altijd in de textielsector gewerkt, al was dat dan op de markt en niet in een fysieke winkel. Zo kreeg ik de microbe met de paplepel mee. Toch studeerde ik eerst iets totaal anders, ik heb namelijk een diploma rechten op zak. Dat diploma was voor mij toch wel belangrijk, al zat een winkel altijd in mijn gedachten. Ik wou eerst zeker zijn dat ik mijn studies tot een goed einde bracht.”

Met raad en daad

Julie woont met haar vriend Bram Vanhoutte in de Lavendelstraat in Kachtem, maar zal vanaf zaterdag dus veel bij haar ouders te vinden zijn. “Een eigen kledingzaak was voor mij eigenlijk altijd al een stille droom, en die wordt nu werkelijkheid. Ik kijk er enorm naar uit om de mensen te helpen en met raad en daad bij te staan in JuJu Fashion. De winkel is al helemaal ingericht en ik kan niet wachten tot ik mijn eerste klanten welkom mag heten.”

Julie startte net voor de coronaperiode met een eigen webshop voor dames en de winkel was een logische, volgende stap. “De webshop sloeg meteen aan en dat was een meevaller. In die korte tijd heb ik veel mensen leren kennen en al een mooi klantenbestand opgebouwd. In vergelijking met de webshop is de collectie in de winkel toch wel een pak uitgebreider. Ik richt mij op dames en wil zowel jong als oud aanspreken. Ik kan zeggen dat ik toch een gevarieerder assortiment hangen heb. Ik hoop een ruim publiek aan te spreken.”

Een webshop is één iets, maar een winkel is nog een stapje verder. “In november heb ik de knoop doorgehakt om een winkel te openen. Ik heb contact gezocht met een aantal lokale zelfstandigen om wat tips en tricks op te doen en daar heb ik toch wel wat van geleerd. Hun advies is goud waard voor een beginnende zelfstandige”, benadrukt Julie.

Geen groot feest

“Op zaterdag 6 maart gaat JuJu Fashion officieel van start. Ik vind het eigenlijk heel spijtig dat er geen feestelijke opening inzit, maar met de huidige maatregelen is dat helemaal niet aan de orde. Ik geef mijn eerste klanten dus met plezier een mooie korting, maar een echt feest zit er helaas niet in. Al zal dat de sfeer zeker niet bederven!” glundert Julie. “Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Ik verwelkom iedereen met een grote glimlach!”

(MVO)

JuJu Fashion is op woensdag, donderdag en vrijdag open van 13.30 tot 18 uur. Vrijdag kan je er ook terecht in de voormiddag van 10 tot 12 uur. Zaterdag is de winkel doorlopend open van 10 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.