Kaasconnaisseur Nick wil “de Donald Muylle van de kaasplanken worden”

Nick Spanhove maakt video's in de stijl van Jeroen Meus. © gf
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Bruggeling Nick Spanhove, die in 2015 als bijberoep de kaasspeciaalzaak De Kaasconnaisseur oprichtte, heeft geen kleine ambitie. “Ik wil de Donald Muylle van de kaasplanken worden”, stelt de gedreven ondernemer.

Nick Spanhove werkte nog als vertegenwoordiger voor een grote kaasimporteur- en distributeur toen hij in 2015 De Kaasconnaisseur oprichtte. Hij begon met het samenstellen van kaasplanken om bij de klanten thuis te leveren en verzorgde ook kaasbuffetten. De Kaasconnaisseur was aanwezig op heel wat ‘foodevents’ in de streek en had enkele maanden een pop-up winkel langs de Noorweegse Kaai in Brugge. Nick Spanhove wil nu hoger schakelen en maakt van zijn bijberoep een voltijdse professionele activiteit.

“Gestart als vooral een lokaal Brugs verhaal wil ik met De Kaasconnaisseur in heel Vlaanderen actief zijn”, stelt de ambitieuze ondernemer. “Daartoe wil ik vooral online werken; de kaasplanken en kaasboxen kunnen dus in heel Vlaanderen via de website besteld worden. Het blijft belangrijk dat het verhaal achter de kaas verteld wordt. Ik deed dat in het verleden al door zelf aanwezig te zijn als de gasten aankomen om een woordje uitleg te geven. Dit wordt door de mensen heel sterk gewaardeerd. Dat principe blijft van tel, maar om op een veel grotere schaal te kunnen werken, ga ik dit nu online doen. In ‘Jeroen Meus-stijl’ maak ik een filmpje dat past bij de geplaatste bestelling en dit wordt dan via whatsapp meegestuurd naar de klanten. Met een leuke toelichting en een kwinkslag wil ik zo de kaas- en misschien ook wijnavond met familie of vrienden dat extra tikkeltje gezelligheid meegeven.”

Levering bij bakkers

Om te kunnen opschalen naar heel Vlaanderen kiest Nick er dus voor om er een e-commerceverhaal van te maken. “Het zal mogelijk zijn om je kaasplank online te bestellen én die te laten leveren bij een bakker bij jou in de buurt”, verduidelijkt Nick Spanhove. “Alles wordt erbij geleverd, zoals noten en fruit én de bakker zelf levert er steeds brood bij volgens zijn specialiteiten en passend bij de gekozen kazen. Het brood is inbegrepen in de prijs van de kaasplank. Ik geloof echt wel in deze formule. De Donald Muylle van de kaasplanken worden, dat is de ambitie!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier