K-Deetje start ecologische inspiratiewinkel

Leon Talloen, Debbie Hellebuyck, Maribel Defrancq, Koen Defrancq en Morris Talloen.© Davy Coghe
Leon Talloen, Debbie Hellebuyck, Maribel Defrancq, Koen Defrancq en Morris Talloen.© Davy Coghe
Redactie KW

Wat vorig jaar in volle coronacrisis begon als een webshop, is vandaag een volwaardige shop in het centrum van Oostkamp. “K-Deetje is een ecologische inspiratiewinkel met duurzaam speelgoed en artikelen voor baby’s en kinderen”, aldus Debbie Hellebuyck.

Debbie Hellebuyck (31) en Koen Defrancq (32) vormen een nieuw samengesteld gezin met Debbie’s zonen Leon (8) en Morris (6) Talloen en Maribel Defrancq (1,5), het dochtertje van hen samen. Het gezin woont in de Van Hammelaan in Loppem. Koen en Debbie werken allebei in Klimop Freinetschool in Oostkamp. Hij als leerkracht in het vierde leerjaar, zij als kinderverzorgster in de peuterklas. Al is Debbie nu ook bezig met een opleiding tot kleuterleidster. Dat diploma heeft ze eind dit jaar op zak.

Debbie is graag creatief bezig en startte enkele jaren geleden in bijberoep met K-Deetje. “Dat begon als een uit de hand gelopen hobby. Ik maakte zelf kleding en geboortecadeautjes”, begint ze.

K-Deetje lag even stil, tot enkele maanden na de geboorte van Maribel. Toen zag K-Deetje opnieuw het levenslicht, maar dan als webshop. “Dat was vorig jaar in april. Koen en ik gingen voor de geboortelijst van Maribel op zoek naar duurzame en ecologisch verantwoorde spullen. We vonden ons ding niet en al zeker niet in de buurt. Zo is bij ons het idee gegroeid om te starten met een webshop in deze artikelen. We zijn er vorig jaar in april mee gestart en het is een succes.”

Groene ouders

Zo’n succes dat de webshop nu uitbreidt met een fysieke winkel in de Kortrijksestraat 58 in Oostkamp, in het pand waar vroeger een tenniswinkel zat. Debbie en Koen runnen samen de winkel, net zoals ze samen de webshop blijven runnen.

“K-Deetje is een ecologische kinderwinkel, al noemen het we liever een inspiratiewinkel. Onze expertise als (groene) ouders zetten we in om op zoek te gaan naar vernieuwende, ecologische en duurzame artikelen voor baby’s en kinderen. Van verzorgen tot spelen(d leren), tot verbinden met elkaar. Zo willen we ouders inspireren in hun zoektocht naar babyproducten, speelgoed, cadeautjes en schoolspullen. Alles wat je in onze (web)shop vindt, zijn zaken die we zelf in huis hebben of zouden halen. Leon, Morris en Maribel zijn ons trouwe testpanel.” (BC)

Info: www.k-deetje.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.