Julie Ulin opent op zaterdag 24 april haar Karta atelier: “Veel vraag naar unieke kaartjes in aquarel”

Julie Ulin in haar Karta Atelier op het Stationsplein in Kortemark.©GINO COGHE Coghe
Julie Ulin in haar Karta Atelier op het Stationsplein in Kortemark.©GINO COGHE Coghe
Redactie KW

Nog geen jaar geleden vond Julie Ulin (29) haar passie in het schilderen van gepersonaliseerde kaartjes in aquarel, nu opent ze bij haar thuis op het Stationsplein in Kortemark een atelier waar je unieke kaartjes voor alle gelegenheden kan bestellen en kopen. Haar succesvolle Karta-collectie vind je ondertussen al in 14 verkooppunten!

“Als lerares Engels en Nederlands in de Middenschool in Torhout was ik tijdens de eerste lockdown vaker thuis. Omdat ik altijd een zwak heb gehad voor aquarelillustraties kocht ik zelf een aquarelsetje.”

“Mijn eerste kaartje stuurde ik naar mijn beste vriendin, waarop zij meteen een verjaardagskaartje voor een kindje bestelde”, vertelt Julie, die met Thomas Maertens en dochtertje Suzanne (1,5 jaar) op het Stationsplein woont. “Zo startte ik met Karta, wat‘kaartje’ betekent in het Zweeds. Net die Scandinavische, minimalistische stijl is helemaal mijn ding.”

Uniek ontwerp

Julie schildert haar ontwerpen van liefelijke vogels en frisse bloemen zelf, om daarna stukjes en details in te scannen. Die stelt ze dan opnieuw samen tot een uniek ontwerp. De minimalistische, botanische en unieke stijl viel in de smaak want de bestellingen voor gepersonaliseerde kaartjes stroomden binnen. “Uiteindelijk ben ik rond Kerstmis ook een webshop begonnen. Dat was een schot in de roos, de verkoop was booming !” glundert Julie. “Ondertussen zijn mijn kaartjes terug te vinden in 14 verkooppunten, in West- en Oost-Vlaanderen, zélfs in hartje Gent. Vooral in conceptstores, interieurzaken en winkels van babyspulletjes zijn ze populair, en in bloemenwinkels vallen mijn hangetiketten in de smaak.”

Moederdagbox

“Vanaf vrijdag lanceer ik ook een moederdagbox met kaartjes, een boeketje droogbloemen van Coquette Lizette, een vaasje en een kaars, dat alles mooi verpakt voor de prijs van 30 euro”, legt Julie uit. “Op zaterdag 24 en zondag 25 april is iedereen welkom in mijn atelier, door de coronamaatregelen voorlopig op afspraak. Daarna kan je elke zaterdag van 9 tot 13 uur en woensdag van 18 tot 20 uur langskomen. “

In de zonnige ruimte met uitzicht op het Stationsplein zat in een ver verleden ooit platenzaak Sing-Song. “Heel wat mensen blijken vroeger al eens binnen te zijn geweest in mijn huis”, lacht Julie. “Ik merk alvast veel interesse voor de etalage en hoop heel wat klanten te mogen verwelkomen om in overleg met hen geboortekaartjes of huwelijksuitnodigingen te ontwerpen.”

Meer over Karta vind je op Facebook en Instagram via karta_mwa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier