Jozefien van Ooogst biedt gezond lekkers in Hangar K

Jozefien Lecluyse brengt biologische en vegetarische gerechten. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Met Ooogst settelt Jozefien Lecluyse (42) uit Lauwe zich voor het eerst op een vaste stek. In de inkomhal van Hangar K aan het Nelson Mandelaplein lokt ze met haar gezonde gerechten zowel zakenmensen als studenten.

Tot voor kort deed ze dat nog vanuit een caravan waarmee ze van festivalterrein naar industrieterrein trok. “Het grootste voordeel? Dat moet toch wel de prachtige keuken zijn die ik hier heb”, lacht ze. “Ik had nood aan continuïteit en een nieuwe uitdaging. Bovendien was ik al dat getjool wat beu.” Haar eerste openingsdag was in elk geval een succes. “Ik krijg heel toffe reacties. Het is natuurlijk nog wat zoeken. Het terras bijvoorbeeld moeten we nog inrichten”, verduidelijkt Jozefien.

Een hamburger en een cola zal je bij Ooogst niet meteen krijgen. De gerechten zijn altijd vers en zo lokaal mogelijk. “Bij ons komen slaatjes, broodjes, croques en quiche op het menu. Wie weet start ik deze winter wel met warme maaltijden”, aldus de zaakvoerder. “Ik werk samen met ‘t Goed ter Heule uit Lauwe. Al onze gerechten zijn biologisch en vegetarisch. Al wil dat niet zeggen dat je hier je zoete zonde niet kan vinden. (lacht) Ik bak ook elke dag taart of cake.” Jozefien werkt deze week nog met aangepaste openingsuren. Die zijn terug te vinden op de Facebookpagina van Ooogst. Vanaf volgende week is ze elke weekdag open van 12 uur tot 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier