https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Josephine Vintioen van Tio Paco verhuist van Roeselare naar Spanje

Josephine Vintioen kiest voor de liefde en verhuist binnenkort richting Spanje.©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL
Josephine Vintioen kiest voor de liefde en verhuist binnenkort richting Spanje.©STEFAAN BEEL STEFAAN BEEL
Peter Soete

Josephine Vintioen (33), de zaakvoerder van de Spaanse delicatessenzaak uit de Gitsestraat, zet haar bedrijf te koop. Josephine is zwanger, gaat huwen en verkast tegen het einde van het jaar met haar Spaanse echtgenoot José en hun dochtertje naar Spanje, haar tweede thuisland.

Franklin, de overleden papa van Josephine, had Spaanse roots en Josephine en mama Francine gaan nog graag terug naar Orihuela, het dorp waar nog veel familie van Franklin woont. Ze hebben ook een vakantiehuis in de streek. “Ja, ik weet dat ik je heb verteld dat ik België niet snel zou verlaten”, lacht Josephine. “Maar dat was zonder de liefde gerekend. Mijn vriend José Igualada Cases is in december naar België gekomen en is hier blijven wonen. Dat viel super goed mee. In augustus verwachten we een baby en onze dochter zal in België geboren worden. We hebben al een naam maar die kan ik nog niet verklappen, we houden het immers ook voor mama geheim. En ik zou niet graag hebben dat ze dit in De Weekbode moet lezen ( lacht ).”

Tio Paco tot eind juni

“José en ik zullen ook huwen deze zomer en liefst voor de geboorte van onze dochter. Wat zal mogen en wat niet, horen we wel in de komende weken. Het is alleszins de bedoeling dat we heel 2021 nog in Roeselare blijven en pas tegen het einde van het jaar definitief naar Spanje verhuizen. Ik stop wel met Tio Paco eind juni. Dat zal nodig zijn want een bedrijf stopzetten en alles klaarmaken om te verhuizen, gebeurt ook niet in enkele weken.”

“José, die zaterdag 35 wordt, is advocaat en begint in Spanje een advocatenkantoor. We zullen in El Campello wonen en dat ligt ten noorden van Alicante. Wat ik zal doen in Spanje ? Dat weet ik nog niet. In de eerste plaats een goede mama en echtgenote zijn. En dan zal ik eens goed nadenken en beslissen wat ik doe. Ik heb archeologie gestudeerd maar hier in België ben ik kok. Ik spreek ook goed vreemde talen en vertaalwerk is dus ook een mogelijkheid. Of een immokantoor, wie weet. Wat ik ook zal doen, José zal me steunen in mijn keuze.”

Onder een palmboom

“Mama Francine zal niet mee verhuizen naar Spanje. Enfin, toch niet onmiddellijk ( lacht ). Ze is nog te veel verknocht aan Roeselare. Wel zal ze veel op en af reizen naar het familiehuis en bij ons op bezoek komen. Maar hoe meer ze onze dochter zal zien opgroeien, hoe moeilijker het zal worden om terug op het vliegtuig naar België te stappen. Dat is normaal, hé.”

“Toen je me enkele maanden geleden vroeg wat ik binnen 25 jaar zou doen, heb ik twee antwoorden gegeven. Ofwel mijn kinderen opleiden om Tio Paco over te nemen ofwel onder een palmboom in Spanje liggen met een fris San Miguel-biertje binnen handbereik. Wel, het zal die tweede optie zijn ( lacht ).”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten