Jonge ondernemers openen frituur Ninofriet in wijk Nieuwenhove

Matthias Desimpel & Bart Fourneau in volle voorbereiding van hun frituur Ninofriet, die dinsdag 16 februari opent voor het publiek.
Matthias Desimpel & Bart Fourneau in volle voorbereiding van hun frituur Ninofriet, die dinsdag 16 februari opent voor het publiek.
Redactie KW

Vanaf dinsdag 16 februari kan iedereen terecht in frituur Ninofriet in de wijk Nieuwenhove. Met de overname van de frituur, gaat een droom in vervulling voor uitbaters Bart en Matthias.

Vanaf dinsdag 16 februari kan iedereen terecht in frituur Ninofriet in de wijk Nieuwenhove. De jonge ondernemers Bart Fourneau (35) en Matthias Desimpel (26) zijn momenteel druk in de weer om hun horecazaak piekfijn in orde te krijgen tegen de openingsdag. Door de coronacrisis kan je er momenteel alleen je frietjes en snacks afhalen door ter plekke je bestelling te doen en er te wachten tot alles klaar is.

Knipoog naar Ninovieters

Voor beide Waregemnaars gaat een droom in vervulling met de overname van deze frituur. Bart heeft er al enkele jaren ervaring in de frietsector opzitten en wou volledig zelfstandig gaan. Matthias, die tijdens de week aan de slag is in een notariaat, zal zijn job combineren met het werk in Ninofriet. Dat wil zeggen: elke avond van de week en in de weekends.

“Wij waren eigenlijk al een tijdje plannen aan het maken voor een eigen frituur”, vertellen Bart en Matthias. “Toen wij vernamen dat de frituur in Nieuwenhove te koop was, hebben wij niet lang moeten nadenken. Wij namen onmiddellijk contact op met de uitbaters. Toen ze ermee ophielden ondertekenden wij de compromis. Nu kunnen wij zelf beginnen als frituristen. De naam Ninofriet? Dat is een knipoogje naar de naam die de bewoners van de wijk dragen: Ninovieters.”

Klassieke frituur

De frituur staat op een pleintje waar er voor de klanten voldoende parkeermogelijkheden zijn. Binnen is er plaats voor 24 man. Iedereen die bestelt kan in comfortabele omstandigheden wachten tot de bestelling klaar is. “Ninofriet is een klassieke frituur met alles erop en eraan. Wij bieden ook zelfbereid stoofvlees, balletjes in tomatensaus en vol-au-vent aan. Wij zijn open van dinsdag tot en met zondagavond. Op maandag zijn we gesloten.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.