Jonge ondernemers bundelen streekproducten in Ypero-box

Thomas Decadt ,Jacob Desodt en Arthur Monteyne stellen trots hun nieuw project voor. (foto EF)
Redactie KW

Met de webshop Ypero willen Thomas Decadt, Arthur Monteyne en Jakob Desodt de streekspecialiteiten een duwtje in de rug geven nu we ze niet meer op verplaatsing kunnen nuttigen.

Het ondernemende trio stelt een apérobox voor: ideaal als geschenk, zeker voor de eindejaarsfeesten. “Met een aantal producten die we in de apéro-box steken, hadden we vooraf al voeling”, vertelt Jakob. “Zo is de varkensrillette en de vegetarische sea salad afkomstig van BonRill waar Arthur werkt en de Heuvellandse schuimwijn ‘Zavelaar’ is afkomstig van de wijngaard van Thomas’ vader. Op een avond kwamen we, met een pintje in de hand, op het idee om deze lekkere krachten te bundelen in een Ypero-box. We vonden het een leuk concept om de gezelligheid van een eindejaarsdrink in een apérodoosje te stoppen. Zo is de Ypero Business geboren: zaakvoerders en ondernemingen kunnen hun medewerkers of klanten bedanken in deze moeilijke tijden waar recepties en feesten in grote groepen uitgesloten zullen zijn. Voor grotere bedrijven hebben we zelfs een Ypero Business Pro uitgedokterd. We zetten dan hun logo op de boxen, zodat hun attentie nog meer gepersonaliseerd wordt.”

Smaak van onze streek

Voorlopig werkt Ypero enkel online. “We doen alles zelf en hebben voorlopig nog geen fysiek verkooppunt. Voor dit eerste project hebben we de ambitie om 500 boxen te verkopen, waarvan nu al bijna de helft gerealiseerd is. Het gaat dus snel en dat stemt ons tevreden. We willen heel die coronasituatie ombuigen en een alternatief bieden voor de nieuwjaarsrecepties die bijna met zekerheid in het water dreigen te vallen.

We denken ook al verder in de toekomst en hebben ook een zomerproject met cocktails in de pijplijn zitten. Je mag ons zien als positief ingestelde ondernemers die oplossingsgericht aan de slag gaan. In onze Ypero-box mocht ook het krokante Pidy-toastje niet ontbreken, want zo heb je alles bij de hand om je aperitief te starten in je bubbel met bubbels. De smaak van onze streek zit op die manier voor een groot stuk verpakt in een elegante herbruikbare koeltas. Alles wordt coronaveilig thuis geleverd voor 26,95 euro.” (DS)

Meer info: Ypero op Facebook of via yperobox@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.