Jonge ondernemer van het jaar helpt 50-plussers aan een job

Nicolas Moerman, uiterst rechts, haalde het met Nestor van drie andere finalisten in de verkiezing tot West-Vlaams Jonge Ondernemer van het jaar van JCI.© gf
Nicolas Moerman, uiterst rechts, haalde het met Nestor van drie andere finalisten in de verkiezing tot West-Vlaams Jonge Ondernemer van het jaar van JCI.© gf
Olaf Verhaeghe

Nicolas Moerman van Nestor, een uitzendbureau voor 50-plussers en gepensioneerden, mag zich een jaar lang JCI West-Vlaamse Jonge Ondernemer van 2020/2021 noemen. Hij haalde het in de finale van de drie andere finalisten en vertegenwoordigt straks onze provincie op de Vlaamse finale van Jonge Ondernemer.

Door de coronacrisis werd de finale van de JCI West-Vlaamse Jonge Ondernemer-verkiezing vorig jaar nog uitgesteld. Maar met een heuse onlineshow op donderdag 1 april haalde JCI die schade ruimschoots in. De Waregemse dertiger Nicolas Moerman kwam na een spannende finale en uitgebreid jury-overleg uiteindelijk als nieuwe laureaat in onze provincie uit de bus.

De oprichter van Nestor nv, een uniek uitzendkantoor dat focust op 50-plussers en gepensioneerden, haalde het van Sarah Dupont van Dupont professional food equipment, Frederick Verhelst van Smart Solutions en Chris Van de Voorde van JuuNoo nv.

Nestor ziet de vergrijzing op de arbeidsmarkt eerder als een opportuniteit dan een bedreiging. “Een actieve gepensioneerde gaat niet aan de slag omwille van het financiële”, vertelde hij daar eerder over. “Ze doen het vooral om dat ze zich nuttig willen voelen of om hun rijke ervaring door te geven.” Nicolas Moerman richtte Nestor in 2016 samen met Mathieu Vandenhende op en bouwde het bedrijf met succes uit. Vandaag zijn ze gespecialiseerd in zowel interimopdrachten, flexi-jobs als vaste jobs bij bedrijven waar motivatie en maturiteit belangrijker zijn dan leeftijd.

Nicolas Moerman volgt met Nestor Gunther Ghysels van Get Driven op en zal West-Vlaanderen vertegenwoordigen op de Vlaamse finale van de JCI Jonge Ondernemer later dit jaar. De publieksprijs in West-Vlaanderen ging naar Sarah Dupont van het gelijknamige kookparadijs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.