Jonge broers nieuwe zaakvoerders van Cafetaria De Gavers

De Harelbeekse broers Gianni en Michaël De Bosschere zijn de nieuwe zaakvoerders van Cafetaria De Gavers in Provinciaal Domein De Gavers. “Het is eigenlijk een jeugddroom die nu uitkomt. We geven de zaak een nieuwe toets”, aldus de broers.

Gianni en Michaël De Bosschere, de nieuwe uitbaters van Cafetaria De Gavers. © LOO

Gianni (20) en Michaël (27) De Bosschere hebben beiden ervaring in de horeca. Gianni, van opleiding alarminstallateur, deed ervaring op in de cafetaria zelf. “Ik heb hier vier jaar een vakantiejob gedaan”, vertelt hij. “Daarnaast werkte ik anderhalf jaar in het weekend bij Bossuwé Wevelgem.” Broer Michaël genoot een lerarenopleiding. “Onze ervaring loopt een beetje gelijk. Ik deed hier 10 jaar een vakantiejob en werkte ook bij Bossuwé, maar dan in hun ‘Vanallier’ in Aalbeke. Je kan wel zeggen dat we beiden de horecamicrobe te pakken hebben“, vult Michaël aan.

Contact

“Leuk is dat de klanten blij zijn dat wij de zaak overgenomen hebben. Ze kennen ons en dat schept altijd vertrouwen”, pikt Gianni in. “Het contact met klanten en mensen is voor ons belangrijk. Dat is persoonlijker dan als gerant in een zaak staan.” De broers hebben de zaak iets anders ingedeeld en enkele aanpassingen gedaan aan de drank- en eetkaart.

“We gaan er met volle goesting tegenaan”

Zo kan je nu elke dag als lunch een dagschotel bestellen, wat vroeger niet het geval was. “Er waren enkel kleine snacks. Nu bijvoorbeeld geven we balletjes gehakt in tomatensaus met puree of verse belegde broodjes of kaasbordje de luxe”, duiden de broers.

Team De Gavers

De drankkaart omvat een assortiment bieren van Bavik en de betere bieren, aperitieven, digestieven, cocktails en mocktails. “We hebben ook een assortiment thee.” Maandelijks maken de broers ook een suggestiekaart. Zo staat voor januari scampi in currysaus op de kaart. Een ander pluspunt is de nabijheid van een vernieuwd speelplein dat in het voorjaar opengaat en een ruime parking. Voor de toekomst hebben de broers nog enkele plannen in petto.

“Dat de klanten ons kennen, schept een vertrouwensband”

“We gaan er met volle zin tegenaan, maar we doen graag alles stap voor stap en beetje bij beetje. Het personeel blijft, want met twee kan je dergelijke zaak niet runnen. Wij coördineren en springen in waar nodig. We zijn eigenlijk Team De Gavers”, aldus Michaël. “Op mijn vijftiende deed ik al enkele vakantiejobs. Toen al droomde ik van een eigen horecazaak. Het is eigenlijk een jongensdroom die nu uitkomt. Het bijzondere is dat ik dit samen met mijn broer kan doen“, besluit Gianni. “Onze klanten zijn belangrijk. Ons motto is dat we slechts een dag per jaar sluiten: met name op Nieuwjaarsdag”, zegt Michaël tot besluit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.