Jong Tempeliers zwaait jaar feestelijk uit in Jeugdcentrum Waregem

Stijn Deleu, Miguel Angel Verdugo Vasquez, Dries Dewolf, Thomas Defrenne, Jonas Van Braekel en Nicolas De Frenne (v.l.n.r.) zijn samen de Jong Tempeliers. © PNW
Redactie KW

Op oudejaarsavond verzamelt jong Waregem opnieuw in het Jeugdcentrum. De Jong Tempeliers organiseert al voor de tweede keer ‘Blackout on NYE’. “Vorig jaar was het al een onverhoopt succes, want we waren in 20 dagen uitverkocht is. Dit jaar deden we nog een pakje beter. De tickets waren op 9 dagen de deur uit”, vertelt de organisatie.

De Jong Tempeliers is een groepje van jonge ondernemers, dat als doel heeft om de jeugd in Waregem leuke avonden te laten beleven. Vorig jaar lanceerden ze hun eigen eindejaarsfuif, die alle verwachtingen overtrof. “De jeugd wil Nieuwjaar op en top vieren met vrienden. De concurrentie is moordend, dus het moet meteen geslaagd zijn. Bovendien was het moeilijk om in te schatten of de mensen tevreden zouden zijn met het concept”, zegt Stijn Deleu (22).

Perfectie bestaat echter niet, en dat heeft de organisatie goed begrepen. “Dit jaar hebben we enorm geïnvesteerd in de aftelling, die vorig jaar nogal teleurstellend bleek. Ook is er nu een grote inkomtent waar we voldoende ruimte hebben om de feestvierders te ontvangen”, gaat de medeorganisator verder. “Voorts hebben we het systeem aan de ingang veranderd. Als je binnen bent, blijf je binnen. Wie vertrekt, kan niet meer terug. Zo blijft het buitenlawaai binnen de perken en heeft de security overzicht”, stelt Stijn.

Voor het goede doel

Ook nu gaat een groot deel van de opbrengst naar een goed doel. Vorig jaar kreeg Somival, de vereniging sport en ontspanning voor mindervaliden, 1.000 euro van de Jong Tempeliers. “Daarnaast bekijken we om jeugdverenigingen materieel en/of financieel te ondersteunen. We overwegen zeker al een derde editie. De vraag is extreem groot en dat merkten we al op de voorverkoop. Toen slaagden we erin om de VIP-tickets uit te verkopen in amper 20 minuten”, besluit Stijn Deleu.

(Pieterjan Neirynck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier