Jonas Parmentier richt Parmevents op

Jonas met zijn dochtertje voor het eenhoornspringkasteel dat hij zelf liet ontwerpen. © NVR
Redactie KW

Jonas Parmentier (26) uit de Spaanderstraat in Wielsbeke richtte zijn eigen bedrijfje op. Parmevents staat in voor het verhuur van springkastelen en het leiden van kleinschalige evenementen. “Ik hou ervan feesten en evenementen op te fleuren met mijn kennis en materiaal.”

Jonas was vier jaar aan de slag bij een evenementenbedrijf. Daar organiseerde hij teambuildings en sportkampen. De coronacrisis bracht het bedrijf in moeilijke papieren, waardoor Jonas op straat stond. “Het ontslag was een klap voor mij, maar ik heb onmiddellijk de knop omgedraaid. Ik hield van de job om evenementen naar een hoogtepunt te brengen. Dus waarom kan ik het niet in bijberoep? Eigenlijk is het zelfs een hobby van mij”, klinkt het.

Flexibele service

Onder de naam Parmevents verhuurt Jonas springkastelen en verzorgt hij initiaties op evenementen. “Dat zijn dan meestal games, zoals archery tag of lasershoot. Later kan ik dat uitbreiden met volksspelen en feestmateriaal, maar laat ons niet te hard van stapel lopen.” Jonas biedt ook zijn diensten aan om het animatieluik van grotere evenementen te dragen. “Evenementen kunnen me dus vragen om een deel van de organisatie op mij te nemen. Als freelancer kan ik deel uitmaken van een grotere organisatie, zoals de Wielsbeekse Feesten.”

Jonas houdt het in het begin graag lokaal. “Zo kan ik een democratische prijs en een flexibele service uitwerken voor de klanten. Bij mij kan men tot de dag voor het evenement annuleren en zelf de lever- en ophaaluren bepalen. Uiteindelijk ben ik blij dat ik mijn hobby op die manier kan voortzetten”, sluit hij af. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier