Wie in de Albert I-laan aan de tramhalte op- of afstapt, kan niet naast de etalage van Placide kijken, waar dagverse tong, kabeljauw, rog, staartvis of zalm en de garnalenvangst van de dag de voorbijgangers verleiden. Naast de verse vis en de Noordzeegarnalen, die rechtstreeks van de Nieuwpoortse vismijn komen, inspireert John zijn klanten met creatieve huisgemaakte gerechten zoals een ...

Wie in de Albert I-laan aan de tramhalte op- of afstapt, kan niet naast de etalage van Placide kijken, waar dagverse tong, kabeljauw, rog, staartvis of zalm en de garnalenvangst van de dag de voorbijgangers verleiden. Naast de verse vis en de Noordzeegarnalen, die rechtstreeks van de Nieuwpoortse vismijn komen, inspireert John zijn klanten met creatieve huisgemaakte gerechten zoals een stevige vissoep, haring in dille, zalmsalade 'belle vue', couscous of noedels royale. John is pas 22 maar weet precies wat hij wil én hij heeft nog heel wat toekomstplannen. "Ik ben opgegroeid in Oostduinkerke", vertelt hij. "Mijn overgrootvader Placide was visser en kapitein op Pannebootjes. In dit gebouw begon hij zijn viswinkel, in 1940. Dat heeft hij jaren gedaan tot er in 1967 abrupt een einde kwam aan zijn leven. Op een avond wilde hij de vis die nog over was naar vrienden brengen, maar toen werd hij aangereden. Oma heeft de zaak nog een jaar verdergezet, maar daarna verhuurde ze het 60 jaar lang. Een tijd geleden is de zaak failliet gegaan. Toen heb ik gezegd dat ik de zaak weer in de familie wilde.""Ik ben nog jong, maar heb toch al wat ervaring opgedaan. In hotelschool Ter Duinen volgde ik de richting TSO en ik heb ook een opleiding bedrijfsmanagement gevolgd. Ik heb een tijdje gewerkt bij Jean de Bohème in Durbuy, onder leiding van Wout Bru. Daarna heb ik heel wat praktijkervaring opgedaan als sous-chef in restaurant Carcasse in Sint-Idesbald. Ik hecht erg veel belang aan kwaliteit en versheid. Daarom koop ik mijn vis lokaal, dag per dag, volgens marktaanbod. Ik ben ook milieubewust en kies voor bio-afbreekbare verpakkingen van bamboevezel en suikerriet. Deze zomer wil ik ook starten met vis op de barbecue. Dan wil ik de Japanse grill die ik mij heb aangeschaft aan de deuringang zetten. De geur zal de voorbijgangers zeker triggeren!" (MVQ)Elke dag open tussen 8.30-13.30 uur en 15-18.30 uur, behalve woensdag en donderdag.