Johan Van der Linden opent stijlvolle loungebar Jackie O’ in legendarisch gebouw in Waregem

Johan Van der Linden heeft met Jackie O' opnieuw een gezellige loungebar ingericht in een legendarisch Waregems gebouw. © DJW
Redactie KW

Jackie O’ is de naam van de nieuwe loungebar die is ingericht in hetzelfde gebouw van de vroegere, legendarische De Hoop in de Stationsstraat. Initiatiefnemer is Johan Van der Linden, die is verhuisd van The Cottage naar zijn nieuwe bestemming. De deuren openen zondag 1 maart vanaf 16 uur voor het publiek.

Bezoekers komen er in een warm en gezellig interieur terecht, waar sfeervolle muziekjes weerklinken en ze een drankje kunnen bestellen.

Johan Van der Linden: “Zoals de naam doet vermoeden, verwijst Jackie O’ naar niemand minder dan Jackie Onassis. Ik zie haar als een symbool voor stijl en klasse. Zo wil ik het ook doen in mijn bar, precies op dezelfde manier zoals voorheen: rustig, kalm, veel sfeer en vooral heel veel feelgood. Iedereen die hier komt, moet zich goed voelen. Daarom hou ik hetzelfde interieur aan. Klanten en kennissen die mij kennen, weten waarvoor ik sta en wat ze hier mogen verwachten. Het wordt vooral een ontmoetingsplaats voor een babbel, een drankje en heel veel sfeer.”

Cultureel hart

Jackie O’ is met uitzondering van sluitingsdag dinsdag elke weekdag open vanaf 17 uur tot ten laatste 2 tot 2.30 uur, in het weekend vanaf 16 uur. De nieuwe horecazaak is gevestigd in wat zeker in de jaren zeventig zowat het culturele hart van Waregem was: De Hoop, gerund door de even legendarische Jan de Cock die nu in China woont, maar zeker op Facebook veelvuldig aanwezig is. Na De Hoop had je er bistro Bandini, die na enkele jaren verhuisde naar de Keukeldamstraat en er sinds enige tijd is omgevormd tot een soort van geestelijk wellnesscenter. Later werd er ook een paar keer een restaurant in ondergebracht. Maar nu is het weer een aangename drankgelegenheid.

Johan Van der Linden: “Ik hou het voorlopig alleen bij het gelijkvloers. Wegens tijdsgebrek heb ik de verdieping nog niet kunnen inrichten. Het moest allemaal vlug gaan om zondag te kunnen openen. Maar straks kan je wel op de verdieping terecht en dan ook op de binnenkoer, de patio. Dat maakt allemaal deel uit van Jackie O’. Neen, niet de grote zaal achteraan. Die blijft bij Passim.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier