Jelle Wallays verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar in Roeselare

© VDB
Redactie KW

Jelle Wallays is tijdens de Roeselare Awards verkozen tot de Persoonlijkheid van het Jaar. Hij kreeg het grootste aantal stemmen tijdens de awardsavond.

Het Fabriekspand was opnieuw volledig uitverkocht voor de jaarlijkse Roeselare Awards, een van de feesten van het jaar in Roeselare. Naast verschillende optredens is er ook de uitreiking van verschillende awards in de meest uiteenlopende categorieën. Paul Ameloot van Deltalight kreeg een Life Time Achievement Award voor zijn uitgebreide carrière.

Uitkijken was het vooral naar de Persoonlijkheid van het Jaar, een award waar de aanwezigen mee voor kunnen stemmen. Met Jurgen Ingels, Johan Vergote en Jelle Wallays waren er drie supergenomineerden. Uiteindelijk was het deze laatste die het grootste aantal stemmen kreeg.

Jelle Wallays kennen we als een wielrenner met veel inzet, karakter en doorzettingsvermogen. Het leverde hem al enkele mooie podiumplaatsen op. Maar de mooiste overwinning was dit jaar ongetwijfeld in de Vuelta, de Ronde van Spanje, een van de mooiste rittenkoersen die er is. Daarnaast is hij ook een voorbeeld voor de jeugd als peter van De Wieleracademie van MSKA Roeselare.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier