“Je kan klagen of je kan er iets aan doen”

Redactie KW

Unizo reageert dat grote werken zonder hinder nu eenmaal niet bestaan maar dat de handelszaken bereikbaar blijven en er het beste van maken.

“Je hoeft geen manager te zijn om te weten dat er tijdens de werken minder omzet zal gerealiseerd worden. Unizo tracht er zoveel mogelijk te zijn voor alle handelaars, leden en niet-leden”, vertelt Rik Vitse van Unizo. “Er zijn soorten mensen: je hebt er die erover schrijven en je hebt er die er effectief iets proberen aan te doen. Unizo staat voor het laatste.”

Toch bereikbaar

Een van de handelaars, die liever niet met naam in de krant komt, vertelt over SWAD. “Samen Werken Aan Diksmuide is een Facebookpagina van handelaars. Daar zijn de acties die handelaars voeren te volgen. Tot voor kort verliep de communicatie tussen stad, aannemer en handelaars stroef, daar komt verandering in. Schepen Bieke Moerman heeft beloofd om iedere week een update over de werken te geven, die dan op de pagina geplaatst zal worden.”

“Werken voor je deur, dat vindt niemand leuk maar we kunnen er wel begrip voor opbrengen. Ik wil wel benadrukken dat alle zaken bereikbaar blijven en dat er nog altijd, en ook voor de rest van de werken, op de Grote Markt geparkeerd mag worden. Het lijkt wel alsof de Markt onbereikbaar is maar dat is helemaal niet zo. Om het winkelen tijdens de werken toch aangenaam te maken, organiseren we verscheidene acties. Dat Diksmuide er nu even zo bijligt, is niet altijd aangenaam maar werken zonder hinder bestaan nu eenmaal niet en we krijgen er een mooie markt voor terug. Ondertussen zou ik de mensen willen uitnodigen om verder gewoon naar de zaken te komen zoals ze dat voorheen deden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.