Jaspreet Singh uit Tielt opent straks in Wingene tweede filiaal van Pizza Aversa

Jaspreet Singh in zijn zaak in Tielt. "We kijken er enorm naar uit om in Wingene aan de slag te gaan." © WME
Philippe Verhaest

Het gaat Jaspreet Singh voor de wind. Zijn Pizza Aversa in Tielt is in amper drie jaar tijd uitgegroeid tot een begrip en in het voorjaar van 2020 opent de altijd glimlachende Indiër een tweede filiaal in Wingene. “Op die manier willen we onze actieradius gevoelig vergroten”, klinkt het ambitieus.

In 2003 ruilde Jaspreet Singh (30) zijn thuisland India in voor België en sinds 2016 heeft hij zijn definitieve thuis in Tielt gevonden. Samen met zijn partner Kimberly Schoups (27) en hun kinderen Ryan (8) en Amber (6) zette hij zijn schouders onder het ondertussen erg bekende Pizza Aversa in de Ieperstraat en nu snijdt hij een tweede hoofdstuk aan.

In maart of april opent Jaspreet een tweede filiaal in Wingene, waar hij in de Oude Brugstraat 36A een perfect pand heeft gevonden. “We kunnen niet anders dan erg tevreden terugblikken op de voorbije jaren”, glundert hij. “Toen we in 2016 in Tielt van start gingen, hadden we nooit durven hopen dat onze zaak zó’n groot succes zou worden. Eigenlijk hebben we een gat in de markt gevuld. We waren destijds de eersten die pizza’s aan huis leverden en andere ondernemers hebben ons voorbeeld gevolgd. Zelfs een keten als Pizza Hut is al in Tielt neergestreken, maar Pizza Aversa blijft het bijzonder goed doen.”

Logische stap

Jaspreet had al even uitbreidingsplannen in zijn hoofd, maar maakt die nu concreet. “Wingene is een logische stap”, zegt hij. “Dichtbij Tielt en bovendien leveren we nu al vaak in Wingene, Zwevezele en zelfs Ruiselede. Vanuit Wingene zelf zullen we dus een pak efficiënter kunnen werken.” Bedoeling is om het concept van Tielt te kopiëren. “We kiezen opnieuw voor de combinatie van een restaurant, take away en leveren aan huis. De opening is voorzien voor maart of april, maar voorlopig pinnen we ons niet op een vaste datum. Ik wil alle tijd nemen om ook van Wingene een succesverhaal te maken. Vanuit onze tweede zaak zullen we onze actieradius gevoelig kunnen vergoten.”

We leveren nu al vaak in Wingene, Zwevezele en zelfs Ruiselede. Vanuit onze tweede zaak zullen we nog efficiënter werken

De exacte openingsuren en -dagen zijn nog niet bekend. “Maar het is wel de bedoeling dat we, net als in Tielt, zes dagen per week aan de slag gaan. We willen eerst bekijken wat het best op Wingene zal aansluiten.”

Kerstactie groot succes

Naast een neus voor commercieel succes heeft Jaspreet Singh ook een goed hart. Op kerstavond deelden hij en zijn gezin voor de tweede keer gratis pizza’s uit aan wie het financieel wat moeilijker heeft. “Mijn manier om iets terug te doen voor Tielt. Deze stad heeft me al zoveel gegeven, dan is zoiets een kleine moeite.”

Stanish by Kelly zorgde dan weer voor een dessert. “De pizza’s vlogen opnieuw de deur uit en dat doet me erg veel deugd. Volgend jaar willen we dit initiatief sowieso opnieuw organiseren, want iedereen verdient wat warmte tijdens de feestdagen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier