Jan Staelens verlaat Roularta en wordt bioscoopbaas

Redactie KW

Jan Staelens (51), sinds maart 2009 de financieel directeur van de Roularta Media Group, verlaat het mediabedrijf en wordt ineens CEO en gedelegeerd bestuurder van de bioscoopgroep I-Magix. De Dadizelenaar zal worden opgevolgd door een financieel directeur ad interim.

(Links op foto: Jan Staelens – Foto: Belga)

Roularta-CFO Jan Staelens rondde deze zomer samen met zakenman Philippe Lhomme (55), de meerderheidsaandeelhouder van de investeringsgroep Deficom, de overname van de Henegouwse bioscoopgroep Imagix van de familie Carpentier af. Daartoe richtten ze samen de nieuwe vennootschap I-Magix NV op. Jan Staelens wil zich naar eigen zeggen volledig op zijn nieuwe bioscoopproject kunnen richten en kondigt daarom zijn vertrek als CFO van de Roularta Media Group aan. De aandelen van de nieuwe vennootschap zijn gelijk verdeeld tussen Deficom en QiQ Cinema, het bedrijf van Jan Staelens.

Nieuw project

I-Magix heeft twee cinemamultiplexen in Bergen en Doornik. De 24 zalen ontvangen jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. De bioscoop in Bergen heeft 14 zalen, noteerde in 2014 een omzet van 9,6 miljoen euro en telt 23 personeelsleden. In Doornik telt het complex tien zalen, de omzet bedroeg er 4,4 miljoen euro en er zijn 12 mensen tewerkgesteld. De partijen maken geen overnamebedrag bekend. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier