https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jammiefood serveert hamburgers volgens eigen recept in Ingelmunster

Mieke en Jan maken hamburgers volgens een eigen recept klaar. (foto FODI)©FODI
Mieke en Jan maken hamburgers volgens een eigen recept klaar. (foto FODI)©FODI
Redactie KW

INGELMUNSTEROp vrijdag 5 maart kunnen fanaten van hamburgers weer terecht bij ‘Jammie Food’ van Jan en Mieke Soete-Vandevelde. Ze verkopen de burgers op hun oprit in de Sint-Amandsstraat 6. Je hoort het echtpaar – zelfs in coronatijden – niet klagen over de verkoop van de zelfgemaakte hamburgers.

Jan Soete (39) afkomstig uit Roeselare en Mieke Vandevelde (36), afkomstig uit Gent, wonen al tien jaar samen in de Sint-Amandsstraat 6. Jan is de pluspa van Bryan (17) en Shannon (16). Hij werkt als containerchauffeur bij Suez (IVIO) in Izegem. Mieke verdient haar boterham in een broodjeszaak in Vichte. Tijdens de voorbije jaren legde Mieke haar zelfgemaakte hamburgers op de barbecue. Familie en vrienden waren altijd vol lof over haar eigen werk. In oktober 2019 gaven ze een feest voor de 16de verjaardag van de zoon en ook omdat hun verbouwingen waren afgewerkt. Mieke maakte haar eigen hamburgers en ook braadworsten. Iedereen had andermaal de mond vol over de heerlijke hamburgers met een aparte smaak.

Vergunningen

Mieke en Jan besloten om deze hamburgers volgens eigen recept te verkopen.

In januari 2020 gingen Mieke en Jan op zoek naar een eigen foodtruck. Na twee bezoeken vonden ze al de juiste mobiele keuken. “Begin maart 2020 waren onze vergunningen en verzekeringen in orde. We volgden ook nog een basiscursus voor de horeca bij FAVV in Brugge. We kregen al de eerste aanvragen binnen voor feestjes. We zagen het zitten, maar op vrijdag 13 maart 2020 begon de lockdown en konden we dus nergens meer naartoe”, zucht Mieke. “We hadden nu die foodtruck en we waren werkloos. We informeerden bij de gemeente wat mogelijk was, maar we mochten niet verkopen op de openbare weg. We besloten dan maar om onze foodtruck op onze oprit te plaatsen. Op vrijdag 3 april 2020 begonnen we. De eerste dag waren we al heel vroeg uitverkocht. In de daaropvolgende weekends bleef de verkoop heel goed gaan. We waren altijd vroeger uitverkocht dan ons sluitingsuur, terwijl we elk weekend onze hoeveelheid opdreven. Er kwamen ook klanten van buiten Ingelmunster af. De mond-tot-mondreclame deed haar werk.”

Adieu pasta

Mieke koopt geen hamburgers aan bij een groothandel. Wat is er dan wel zo speciaal aan haar hamburgers? “Het eigen recept”, stipt ze aan. “Wat erin zit, zeg ik natuurlijk niet. Het is eigen werk, waardoor ik ook heel veel voorbereidingswerk heb. Ik verander niets aan mijn hamburgerrecept, omdat ik weet dat ze zo lekker zijn en dat de klanten ze het liefst zo eten. Ik heb een eigen burgerpers, zodat ik de juiste vorm kan maken. In de voorbije winter schakelden we over op warme pasta. Verkoop je hamburgers, dan is enkel je vlees warm en niet je broodje. Daarom maakte ik die omschakeling en dus koos ik voor warme pasta met zes huisgemaakte sausen. Ik maak inderdaad alles zelf. Eigen werk wordt gewaardeerd door de klanten”, bekent Mieke, die stilstond bij de naam ‘Jammie Food’. “Dat is niet moeilijk : de ‘Ja’ komt van Jan, de ‘mie’ van Mieke en we zetten daartussen nog één extra ‘m’ bij.”

Mieke maakte ook al eigen hutsepot en heerlijke soep klaar. “Tijdens de lockdown dachten we na over een aperitiefformule voor communiefeesten. We beschikken over het materiaal en dus kunnen we dat ook aanbieden”, zegt Jan, waarna Mieke inpikt: “Het voorbije weekend was het laatste weekend dat we pasta verkochten. Vanaf vrijdag 5 maart kunnen de klanten weer aanschuiven voor de heerlijke hamburgers. We stellen ook om de twee weken een suggestieburger voor. Van zodra feesten terug toegelaten worden, trekken we er met ‘Jammie Food’ op uit naar allerlei feesten.”

(Patrick D.)

‘Jammie Food’ is open op vrijdag en zaterdag van 17.30 tot 20 uur, in de Sint-Amandsstraat 6. Info : jammiefood@telenet.be , 0494 03 90 62

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.