Jaimely Meerschaert opent Disneywinkel in de Ooststraat

Disney is de grote passie van Jaimely Meerschaert (21). (foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Jaimely Meerschaert (21) opent op 30 oktober een Disneywinkel in de Ooststraat 10 in Roeselare. “Met mijn artikelen wil ik alle mensen aanspreken, ook volwassenen”, zegt ze.

Jaimely Meeschaert (21) is al haar hele leven een enorme Disneyfan. Al jaren spaart ze aan een hele collectie. Toen ze zag dat veel mensen hun disneycollectie en bezoeken aan Disneyland op Instagram deelden, kreeg ze het idee om ook een eigen pagina aan te maken. Daarnaast heeft ze ook een jaarabonnement bij Disneyland Parijs, waar ze regelmatig met haar man en grootouders te vinden is.

“Wanneer ik daar langs de winkeltjes loop, denk ik telkens hoe leuk die sfeer en artikelen wel zijn en hoe jammer het is dat zo’n concept in Roeselare ontbreekt”, zegt Jaimely. “Mijn eigen materiaal voor mijn collectie moet ik in Nederland aankopen. Bij mijn laatste bezoek in Disneyland dacht ik: dan moet ik zelf maar een winkeltje openen!”

Binnenkort opent Jaimely dus een eerste Disneywinkel in Roeselare. Ze richt zich niet alleen op kinderen maar ook op volwassenen: “Ik wil alle mensen aanspreken. Als ik met iets van Disney in contact kom, voel ik me terug vijf jaar. Disney maakt mensen gewoon gelukkig, jong of oud. Er bestaat zelfs een heel assortiment dat enkel voor volwassenen bedoeld is. Zo lopen veel mensen met bijzondere rug- en handtassen rond in Disneyland. Ik heb al vaak gemerkt dat ze daarover complimenten krijgen.”

Zelf artikelen maken

“Op YouTube heb ik ook geleerd om zelf artikelen te maken. In mijn winkel zal ook een kleine ruimte voorzien zijn waar ik zelf artikelen zal maken, zoals onderleggers, bedrukte flessen en sleuterhanger. Nog een leuk weetje is de naam van de winkel, Pualicious, die naar het varkentje van Moana verwijst, waar ik zot op ben.”

De Disneywinkel Pualicious opent op 30 oktober in de Ooststraat 10 (Galerij De Meester). De winkel zal vooral in de namiddag open zijn. Mickey en Minnie zullen alvast van de partij zijn. (Sofie Missiaen)

Instagram: pualicious_shop_

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier