Jack et Nous is nieuwe damesboetiek in winkelstraat in Roeselare

Lindsay Soenen (links), Nikita Taveirne en Sascha Vandenkendelaere, de gezichten van Jack et Nous.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Lindsay Soenen (links), Nikita Taveirne en Sascha Vandenkendelaere, de gezichten van Jack et Nous.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

In de Ooststraat in Roeselare opende Jack et Nous de deuren. Het is na boetiek Giselle en café 2 Fish Bar in Torhout de derde zaak van Nikita Taveirne en Sacha Vandenkendelaere. Schoonzus Lindsay Soenen zal de boetiek met betaalbare damesmode runnen. “Het lijkt ons nu het goede moment om een tweede winkel op te starten. De economie zal straks terug floreren.”

Enkele maanden geleden merkte Nikita Taveirne (35) tijdens een coronaloopje dat er in het centrum van Roeselare verschillende mooie winkelpanden leeg staan. Ze sprak er thuis haar man Sacha Vandenkendelaere (41) over aan. “Ruim vijf jaar geleden opende ik in Torhout Giselle, een boetiek met merkkledij voor dames. Ik kreeg toen onder andere heel wat steun van mijn moeder, die al jarenlang ervaring heeft in de modewereld. In de winkel in Torhout verkopen we merkkledij, maar we wilden graag ook een tweede zaak opstarten met betaalbare dameskledij”, zegt Nikita Taveirne.

Dat gebeurde zaterdag in het pand waar jarenlang River Woods onderdak vond in de Ooststraat in Roeselare. Vorige week kreeg de winkel een nieuw laagje verf, vrijdag werd alles klaargemaakt om tijdens het weekend de deuren te openen. “Nikita werd geboren in Torhout, ik ben een echte Roeselarenaar. Het is mooi dat we nu in elk van onze geboorteplaatsen een winkel hebben”, zegt Sacha Vandenkendelaere. Hij runt sinds enkele jaren het jongerencafé 2 Fish Bar in Torhout. “Ik kijk er enorm naar uit om daar, hopelijk binnenkort, de deuren te heropenen. Het is de bedoeling dat ik er meer achter de schermen zal werken en er een gerant in het café komt. Ondertussen neem ik ook de sociale media van ‘Jack et Nous’ voor mijn rekening en help ik mijn schoonzus Lindsay Soenen (41) in de winkel in Roeselare.” Nikita blijft ondertussen het vaste gezicht van de winkel in Torhout.

De naam van de nieuwe winkel bedacht het koppel vorig jaar tijdens een wandeling in Knokke, toen ze langs de winkel Max & Moi passeerden. “Ons zoontje Jack speelt sinds vijftien maanden een heel belangrijke rol in ons leven en dus noemden we de zaak naar hem: Jack et nous. We zijn blij dat we hem op deze manier in dit nieuwe verhaal kunnen betrekken.” Dit lijkt het koppel het ideale moment om de winkel te openen. “Eens de crisis voorbij is, zal de economie terug floreren.” In Jack et Nous verkopen ze naast vrouwenmode ook accessoires. Een keer per maand zal er ook een late night shopping zijn.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.