Jabbeke koopt in mei ‘Bij mij’

De Raad van Lokale Economie wil de lokale handelaars ondersteunen.© Davy Coghe
De Raad van Lokale Economie wil de lokale handelaars ondersteunen.© Davy Coghe
Redactie KW

De Raad van Lokale Economie Jabbeke houdt tijdens de maand mei andermaal een actie om de lokale handelaars te ondersteunen. Met ‘Koop bij mij in mei’ worden trouwe klanten van de lokale handelaars beloond.

Elk voorjaar houdt de Raad van Lokale Economie een ‘spaaractie’ voor de burger om zo de middenstand te ondersteunen en het lokaal winkelen te stimuleren. Een kleine 30 lokale handelaars maar ook een vijftal marktkramers van de vrijdagmarkt doen mee.

“Ook dit jaar zijn we weer van de partij,” zegt Inge Verschaeve, secretaris van deze adviesraad. “De klant krijgt bij zijn bezoek van de lokale handelaar een stempel op zijn stempelkaart. Om kans te maken op een van de prijzen moet je een volle stempelkaart hebben en daarop moeten er minstens vijf verschillende handelaars staan. Op dinsdag 1 juni moeten de handelaars de stempelkaarten inleveren en een dag later zal de trekking plaatsvinden. De hoofdprijs is 500 euro! Ook zijn er nog tal van andere waardebonnen zoals een bon ‘Vlaanderen Vakantieland ter waarde van 200 euro en waardebonnen van 50 en 25 euro te winnen.”

Hart onder de riem

De actie wil de middenstand een hart onder de riem steken. “Afhankelijk van de sector zien we grote verschillen tijdens deze coronacrisis”, oppert Inge Verschaeve.

“Kappers en schoonheidssalons zijn hier de grote verliezers. De horeca kon met steun en takeaway nog standhouden. En lokale voedingszaken blijken het dan weer goed te doen. Maar alle handelaars zijn toch blij dat er weer geshopt kan worden zonder afspraak.” (PA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten