Izegems stoffenbedrijf LF Trading is nieuwe hofleverancier

Michèle Lievens, de baas van het Izegemse stoffenbedrijf LF Trading, mag zich voortaan hofleverancier van het Belgische koningshuis noemen.

De nieuwe hofleveranciers zullen dit jaar door corona niet ontvangen kunnen worden bij koning Filip en koningin Mathilde. © belga

Naast Michèle Lievens mag ook Saïd Meer van het Ukkelse retouchebedrijf van Meer Couture en Filip Verstreken, manager van het Antwerpse luxe autobedrijf Jaguar en Land Rover Belux zich een nieuwe hofleverancier noemen. De nieuwe gebrevetteerde hofleveranciers worden gewoonlijk naar aanleiding van het feest van Koningsdag, op 15 november, bekendgemaakt.

Dit jaar is er door de coronacrisis geen ontvangst van de nieuwe hofleveranciers op het paleis zoals andere jaren tussen half en eind november. Het paleis rekent erop dat ze volgend jaar in november de lichting van 2020 en van 2021 samen zullen kunnen ontvangen, aldus Francis Sobry, de woordvoerder van het paleis.

Voor vijf jaar

Naast de drie nieuwelingen zijn er ook acht nieuwe bedrijfsleiders van bestaande hofleveranciersbedrijven die aan de lijst van gebrevetteerden worden toegevoegd. Een bedrijf kan hofleverancier worden door permanent kwaliteitsproducten of -diensten te leveren aan het Hof, maar het bedrijf moet wel zelf hiervoor een aanvraag doen. Als de erkenning er eenmaal is, mag het bedrijf zich gedurende vijf jaar hofleverancier noemen. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.