Ives Depoortere wordt nieuwe CEO van Jules Destrooper uit Lo-Reninge

Ives Depoortere was de afgelopen drie jaar directeur van Iglo Belgium. © Filip De Smet
Redactie KW

Koekjesfabrikant Jules Destrooper wordt vanaf 2 mei de nieuwe CEO van koekjesfabrikant Jules Destrooper. Hij stond de voorbije drie jaar aan het hoofd van Iglo Belgium en neemt bij Jules Destrooper de fakkel over van Emmanuel Blomme.

Als directeur leidde Ives Depoorter drie jaar lang de Belgische activiteiten van Iglo, met een zakencijfer van 62 miljoen euro de marktleider in ons land op het vlak van diepvriesvoeding. Hij is al jaren in de voedingssector werkzaam: zijn carrière startte bij Unilever en nadien stond hij aan het hoofd van de internationale business van Orangina Schweppes. Huidig CEO Emmanuel Blomme gaat dan weer aan de slag bij GT&CO, het investeringsvehikel van de familie Vandermarliere, sinds vier jaar de eigenaar van Destrooper.

Eerder dit jaar raakte bekend dat Jules Destrooper een deel van zijn productie naar Ieper verhuist. Ives Depoortere zal die operatie dus mee helpen tot stand komen. “Ik kijk ernaar uit om bij dit mooie Belgische bedrijf aan de slag te gaan, beide organisaties (Jules Destrooper en Destrooper-Olivier, red.) efficiënt te laten integreren en met een sterk team de hele organisatie terug te laten aanknopen met duurzame groei“, aldus Depoortere.

(PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier