Inwoners van Houthulst hebben weer eigen ijskar

Peter Dumoulin met de ijskar waarmee hij de inwoners van Houthulst wil bedienen. (foto ACK)
Redactie KW

Peter Dumoulin, die sportcafé Petit Paris en brasserie De Gouden Mand in Diksmuide uitbaat, start nu ook een ronde met een ijskar in Houthulst en alle deelgemeenten. “Door de coronacrisis zat ik maanden zonder inkomen en alle reacties op mijn ijskar zijn positief”, vertelt Peter, die afkomstig is van Sint-Kristoffel maar nu in Diksmuide woont.

“Door de hele coronacrisis had ik de voorbije maanden geen werk meer. Als zelfstandige betekent geen werk ook geen inkomen terwijl wel de kosten zoals sociale lasten blijven verder lopen. Daarom heb ik besloten om in De Gouden Mand op de Grote Markt te starten met de verkoop van ijsjes om mee te nemen”, vertelt Peter. “Daarvoor ging ik in zee met een ambachtelijke ijsmaker en de reacties in de Gouden Mand waren stuk voor stuk positief, mensen smaken duidelijk de meerwaarde van ambachtelijk ijs.”

Dat zette Peter aan het denken, want de coronacrisis kost hem zijn hele inkomen. “In tijden zoals deze moeten we met zijn allen creatief en inventief zijn willen we deze crisis te boven komen. De mensen waar ik mijn ijs koop hebben ook ijskarren die ze verhuren en waarmee ze op diverse evenementen staan, zo kreeg ik de kans om een ijskar te huren. De ijskar is heel modern en superhygiënisch ingericht, het duurde niet lang of de verhuurder en ik kwamen tot een akkoord.”

Genieten

Naast de ritjes met de ijskar zal Peter na de crisis ook het ijs verder verkopen in De Gouden Mand. “Vroeger, toen ik nog in Sint-Kristoffel woonde, woonde daar ook een vrouw die een ijsronde deed. Naar ik vernam was er al een tijd geen ijskar meer die Groot -Houthulst bediende. Een idee groeide: wat als ik nu eens de gemeente Houthulst in zijn geheel bedien? Dus ik maakte een plan en voortaan start ik in Diksmuide om vandaar naar Merkem te rijden daarna komt Jonkershove aan de beurt gevolgd door Houthulst, Sint-Kristoffel en Klerken. Zolang het schooljaar nog loopt, zal ik omstreeks 16 uur starten en elke dag – ook op zon- en feestdagen – langsrijden. Ik neem een zevental soorten ambachtelijk ijs mee”, vertelt Peter.

“Tijdens de vakanties zal ik wat vroeger komen. Naast de ijskarronde kom ik ook graag op feestjes, evenementen en dergelijke ter plaatse met de ijskar de gasten te voorzien van een heerlijk verfrissend ijsje. Nu de warme dagen eraan komen zullen de gasten dit zeker waarderen en de jongsten zullen er evenveel van genieten. Ik sta open voor alle suggesties en ben bereid naar alle voorstellen te luisteren en er een oplossing voor te vinden.” Wie info wil over de ijskar op een feest of de ronde van de ijskar wil vernemen, kan hiervoor terecht in de Gouden Mand in Diksmuide. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier