InterWest viert zijn 50-jarig jubileum in Veurne

Directeur Dirk Adam leidt een groep genodigden rond in het bedrijf. © JTV
Redactie KW

Vrijdagavond vierde InterWest zijn 50-jarig bestaan in de gebouwen en ateliers gelegen langs de Werkplaatsstraat in Veurne.

De beschutte werkplaats InterWest heeft in deze lange periode al heel wat expansie gekend. In 1968 werd de vzw Westhoek opgericht om in 1970 te starten in een gebouw in de Pannestraat met 7 mindervalide werknemers. In 1975 werd op het industrieterrein 1 een nieuw gebouw in gebruik genomen. In 1990 volgde een herstructurering waar houtverwerking en verpakking van voeding aan de al bestaande activiteiten werden toegevoegd.

In 2006 werd er in Diksmuide een volledige nieuwbouw gerealiseerd waarna er een expansieve groei plaatsvond in de twee vestigingen. In 2012 kwam de opstart van een groen- en schilderdienst. Ondertussen werden in de twee vestigingen tal van vernieuwingen doorgevoerd. Het houtmagazijn beslaat een oppervlakte van maar liefst 5.000 m² aan stockageruimte voor grondstoffen. De schrijnwerkerij werd uitgebreid met een modern machinepark waar freesmachines en schaafmachines door computers worden gestuurd.

In een grote montagehal worden karkassen voor bedden en zetels en ook bekistingsbakken in elkaar gestoken. Boxsprings, waterbedden, nachttafels vinden er hun weg naar binnen- en buitenland. Onlangs werd nog een nieuwe afdeling geopend in samenwerking met Steelit, een bedrijf dat metalen deuren produceert. In de Flexafdeling wordt allerhande marketingmateriaal voor klanten, die gespecialiseerd zijn in laminaat, vinyl en fineervloeren, samengesteld.

Directeur Dirk Adam gaf eerst aan enkele honderden genodigden uitleg over de komende projecten waarna in kleine groepen alle afdelingen konden bezocht worden.

Nu is InterWest een maatwerkbedrijf dat meer dan 400 werknemers tewerkstelt op zijn sites in Veurne en Diksmuide. De hoofdactiviteiten zijn co-packing, houtbewerking, groen- en schilderdiensten en allerhande losse opdrachten zoals het samenstellen van promotiemateriaal.

InterWest behaalde het Charter Duurzaam Ondernemen als beloning voor zijn permanente milieu-inspanningen. Het bedrijf heeft onder meer een eigen recyclageproces en gebruikt zoveel mogelijk duurzame onderdelen. Burgemeester Peter Roose gaf onder meer toelichting over de samenwerking met het OCMW, waar nu mensen de kans krijgen om in deze werkplaatsen werkervaring op te doen. “In onze samenleving moet er een plekje zijn voor iedereen en Interwest neem hierin een bijzondere plaats in”, zegt burgemeester Roose, waarna hij directeur Dirk Adam en zijn personeel bedanktevoor de geleverde inspanningen die van InterWest een model-tewerkstellingsplaats hebben gemaakt.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier