Interieurarchitecten uit Kortrijk winnen prestigieuze A+Award in New York

Redactie KW

Hun mobiele trainingsruimte in een kleine caravan viel bijzonder in de smaak bij de juryleden.

Mathieu Bellens en Olivier Caluwier van het Kortrijkse interieurarchitectenbureau Five AM, hebben met hun #Dojowheels de A+Award in de categorie Plus Workspaces gewonnen in New York.

Architizer, de grootste en snelst groeiende website voor architectuur ter wereld, lanceerde een competitie met meer dan 100 categorieën en meer dan 300 juryleden. De Architizer A+Awards ontving inzendingen uit 100 landen en vertegenwoordigt het beste van architectuur en design wereldwijd. Five AM uit Kortrijk staat garant voor innovatie en creativiteit. Dat bewees het duo Olivier met hun nieuwste creatie de #dojowheels, een mobiele trainingsruimte in een kleine caravan. “Het gaat om een kleine caravan waaruit we alles gehaald hebben en vanaf nul opnieuw hebben opgebouwd. Daarvoor konden we een beroep doen op onze partners: Kordecor voor de inrichting, Deltalight voor de verlichting en Quinze & Milan voor de kussens”, aldus het duo. De inrichting kan zich makkelijk aanpassen om de gebruiker de meest praktische omgeving te verschaffen. Het vlakke houten oppervlak doet dienst als bed, zetel en tafel, met onderin opbergmogelijkheden.

Interieurarchitecten uit Kortrijk winnen prestigieuze A+Award in New York

De #dojowheels won vorig jaar al de Duitse Design Award 2016 De mobiele werkplek werd nu bekroond met een A+Award. “Onze caravan ontving de meeste stemmen en haalde zo de publieksprijs binnen. Onze visie op ‘Het Nieuwe Werken’ werd dus door velen gesmaakt”, aldus het duo. De awardceremonie heeft plaats op 12 mei in Manhattan New York. “Met finalisten van Londen tot San Francisco zijn we uiteraard trots dat net wij deze prestigieuze prijs mee naar Kortrijk mogen brengen.” Het belooft een topjaar te worden voor het duo van Five AM. Naast de nakende verhuis naar een nieuw en groter pand, werden ze ook geselecteerd om #dojowheels op Interieur Kortrijk tentoon te stellen.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.