Per afvaart worden 2 torens van 87 m in vertikale stand, 2 gondels van elk 400 ton en 6 wieken 75 m lang met het schip getransporteerd. In totaal worden 42 turbines van elk 7 MW geïnstalleerd wat betekent dat er 21 reizen vanuit Haven Oostende naar het Rentel-windpark en terug voorzien zijn. De gemiddelde doorlooptijd van 1 reis is ongeveer 4 dagen. De bouw van het Rentel-windpark ging in Haven Oostende van start half februari nadat de eerste onderdelen toekwamen op de REBO offshore wind terminal.

Op 23 maart werd het zwaarste onderdeel van de Siemens 7 MW turbine, de gondel (20 m lang, 9 m breed, 7 m diep, 400 ton), via roll-on-roll-off (roro) gelost op de kade. Ondertussen werden de drie verschillende torenelementen op elkaar gemonteerd tot een totale hoogte van 87 meter.

(ML)

Per afvaart worden 2 torens van 87 m in vertikale stand, 2 gondels van elk 400 ton en 6 wieken 75 m lang met het schip getransporteerd. In totaal worden 42 turbines van elk 7 MW geïnstalleerd wat betekent dat er 21 reizen vanuit Haven Oostende naar het Rentel-windpark en terug voorzien zijn. De gemiddelde doorlooptijd van 1 reis is ongeveer 4 dagen. De bouw van het Rentel-windpark ging in Haven Oostende van start half februari nadat de eerste onderdelen toekwamen op de REBO offshore wind terminal. Op 23 maart werd het zwaarste onderdeel van de Siemens 7 MW turbine, de gondel (20 m lang, 9 m breed, 7 m diep, 400 ton), via roll-on-roll-off (roro) gelost op de kade. Ondertussen werden de drie verschillende torenelementen op elkaar gemonteerd tot een totale hoogte van 87 meter.(ML)