Infrastructuurwerken uitbreiding bedrijventerrein Kortrijk-Noord van start

Redactie KW

Er komt 22 ha nieuwe ruimte bij om te ondernemen.

Op donderdag 23 april gaven Leiedal, het gemeentebestuur van Kuurne en het stadsbestuur van Kortrijk het startschot van de uitbreiding van het bedrijventerrein Kortrijk-Noord. Vanaf het voorjaar van 2016 kunnen 10 tot 15 grote bedrijven en een 4-tal KMO’s starten met hun bouwwerken op de site.

Ruimte voor grote bedrijven en aantal KMO’s

Tussen de Sint-Katriensteenweg (Kuurne) en de Izegemsestraat (Kortrijk) realiseert de intercommunale Leiedal in opdracht van de gemeente Kuurne en de stad Kortrijk 22 ha bijkomende ruimte om te ondernemen. 18 hectare bevindt zich op grondgebied van Kuurne en 4 ha ligt op grondgebied van Kortrijk. Vanaf 2016 biedt Leiedal op de site nieuwe bedrijfsgronden aan voor 10 tot 15 grote bedrijven met een ruimtevraag vanaf 5.000 m² en een 4-tal KMO’s.

De nieuwe bedrijven worden ontsloten via een nieuwe centrale weg. Vanaf de R8 is het terrein bereikbaar via de Noordlaan, Industrielaan en de Pieter Verhaeghestraat. Een secundaire ontsluiting van de wegen gebeurt op de Izegemsestraat. Vrijliggende fiets- en wandelpaden op het bedrijventerrein zorgen voor veilige en aangename verbindingen met de omgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier