Het lokale bedrijventerrein zal ruimte bieden aan 12 tot 15 kleine of middelgrote bedrijven op 5 ha. Langs de kmo-zone komt het Decauvillepark. Dit wordt een stuk groen voor fietsers en wandelaars die het oc met het stadsrandbos verbindt. Op de kop van het project, langs de Kardinaalstraat komt een project met gemengde functies. "Tegen de zomer wordt er een oproep gelanceerd naar het beste voorstel voor de invulling hiervan," stelt Stijn Vannieuwenborg van Leiedal.

Veel interesse

Volgens Stijn is de interesse in de percelen van de kmo-zone groot en komt die uit verschillende sectoren. "De ligging op 800 meter van R8 en E17 en 900 meter van de dorpskern van Marke is natuurlijk ideaal. Bovendien zal er ook een betere ontsluiting zijn van de wijk 'Povere Leute'."

Nu de studies en onderzoeken achter de rug zijn start aannemer Olivier Construct uit Izegem met de uitvoering van wegenis- en rioleringswerken. De distributienetbeheerders voorzien begin 2020 de nutsleidingen en midden 2020 wordt de infrastructuur opgeleverd. De omgevingsaanleg van de kmo-zone, het Decauvillierpark en het vernieuwde park van het oc volgt in een tweede fase. Vanaf 2021 wordt de heraanleg van de Torkonjestraat voorzien.

Het ontwerp. © EDB

(EDB - foto EDB)

Het lokale bedrijventerrein zal ruimte bieden aan 12 tot 15 kleine of middelgrote bedrijven op 5 ha. Langs de kmo-zone komt het Decauvillepark. Dit wordt een stuk groen voor fietsers en wandelaars die het oc met het stadsrandbos verbindt. Op de kop van het project, langs de Kardinaalstraat komt een project met gemengde functies. "Tegen de zomer wordt er een oproep gelanceerd naar het beste voorstel voor de invulling hiervan," stelt Stijn Vannieuwenborg van Leiedal.Volgens Stijn is de interesse in de percelen van de kmo-zone groot en komt die uit verschillende sectoren. "De ligging op 800 meter van R8 en E17 en 900 meter van de dorpskern van Marke is natuurlijk ideaal. Bovendien zal er ook een betere ontsluiting zijn van de wijk 'Povere Leute'."Nu de studies en onderzoeken achter de rug zijn start aannemer Olivier Construct uit Izegem met de uitvoering van wegenis- en rioleringswerken. De distributienetbeheerders voorzien begin 2020 de nutsleidingen en midden 2020 wordt de infrastructuur opgeleverd. De omgevingsaanleg van de kmo-zone, het Decauvillierpark en het vernieuwde park van het oc volgt in een tweede fase. Vanaf 2021 wordt de heraanleg van de Torkonjestraat voorzien.(EDB - foto EDB)