Influencer Cameron Vandenbroucke moet shoppers naar Brugge lokken

Wielrenster Cameron Vandenbroucke moet shoppers mee helpen lokken naar de Brugse Koopzondagen. © CHRISTOPHE KETELS BELGA
Stefan Vankerkhoven

De vzw Brugs Handelscentrum en Shopping Smedenstraat zetten het begin van de herfst in met maar liefst twee koopweekends. Begin oktober willen ze van het centrum van Brugge the place to be voor shoppers maken, uiteraard op een coronaveilige manier. Om die koopweekends te promoten, doen ze een beroep op influencer Vandenbroucke, dochter van wijlen wielrenner Frank Vandenbroucke.

Donderdag werden hiervoor film- en foto-opnames gemaakt in het Brugs handelscentrum. “De eerste twee weekends van oktober (vrijdag 1 oktober tot en met maandag 4 oktober en vrijdag 8 oktober tot en met maandag 11 oktober) kan je echt koopjes doen in het stadscentrum”, benadrukt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Zoute Grand Prix

Bovendien is het op 2 en 3 oktober het Weekend van de Klant, is zondag 3 oktober de maandelijkse koopzondag én doorkruist de Zoute Grand Prix op zaterdag 9 oktober tussen 15.30 en 18.30 uur het koopweekend. Er nemen een honderdtal wagens deel en de passage zal stapvoets gebeuren. “Redenen genoeg om de Brugse winkelstraten te verkennen. Een groot gedeelte van de winkelstraten zal op zaterdag en zondag autovrij of verkeersluw zijn. De handelaars mogen dan voor hun winkel aan verkoop doen”, vervolgt Pablo Annys enthousiast.

Het koopweekend vindt plaats in volgende straten: Smedenstraat (neemt enkel het eerste weekend deel van 1 tot en met 4 oktober), Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Simon Stevinplein, Sint-Salvatorskerkhof, Zilverpand, Nikolaas Desparsstraat, Sint-Jakobsstraat tussen Geldmuntstraat en Naaldenstraat, Sint-Amandsstraat, Kemelstraat, Mariastraat, Wollestraat, Vlamingstraat, Academiestraat, Ter Steeghere en Breydelstraat.

Animatie

“Het koopweekend is gezelligheid troef. Er zal extra animatie in de stad zijn en de handelaars krijgen de mogelijkheid om met speciale acties het kooppubliek te verwennen. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles coronaveilig verloopt. Het koopweekend is een van de acties die we in samenwerking met Stad Brugge opzetten”, stelt Dirk Vanhegen, voorzitter van Brugsch Handelscentrum. (SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.