In Vlaanderen worden de laagste lonen uitbetaald in het arrondissement Veurne

Redactie KW

Iemand die twee jaar geleden voltijds aan het werk was in België, kon gemiddeld rekenen op een bruto maandloon van 3.258 euro.

Dat meldt de federale overheidsdienst Economie woensdag. Voor een gevulder loonzakje kan het helpen om directeur of petrochemicus te zijn, een master-diploma te hebben, en ook nog altijd om een man te zijn. De petrochemische sector betaalde twee jaar geleden het best, terwijl in de horecasector de lonen gemiddeld het laagst lagen. Ouderdom speelt vooral bij bedienden een rol. Wie een master-diploma heeft, verdient gemiddeld 54 procent meer dan een gemiddelde werknemer, terwijl werknemers zonder diploma hoger secundair een vijfde minder verdienen.

Pendelen naar Brussel blijkt financieel te lonen. “Met een gemiddeld bedrag van 3.780 euro betalen Brusselse bedrijven immers een maandloon uit dat 16 procent boven het nationale cijfer ligt. De drie arrondissementen rond Brussel (Nijvel, Leuven, Halle-Vilvoorde) en het arrondissement Antwerpen vervolledigen de top vijf. Werken in Dinant levert daarentegen gemiddeld het laagste maandloon op (2.510 euro). In Vlaanderen worden de laagste lonen uitbetaald in het arrondissement Veurne”, klinkt het in een persbericht.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.