In De Wulf tuimelt uit top-100 van vermaarde restaurantlijst

Redactie KW

Het restaurant van Kobe Desramaults staat dus niet, zoals nochtans verwacht, in de top-50, maar tuimelt zelfs uit de top-100.

Het toonaangevende Britse Restaurant Magazine publiceert elk jaar de top-100 van beste restaurants ter wereld. Maandag maakte het magazine de plaatsen 100 tot 50 bekend. Verrassend was dat sterrenrestaurant Hof van Cleve van chef Peter Goossens daalde van de 45ste naar de 54ste plek. Hertog Jan steeg naar plaats 53.

Het deed Kobe Desramaults van In de Wulf even dromen van een plek in de top-50. Vorig jaar stond hij op plaats 61, nog voor Hertog Jan. Op maandag 1 juni wordt de definitieve lijst bekend gemaakt, maar woensdagavond meldde Kobe Desramaults op zijn Instagram-account dat hij er niet bij zit. Hij laat weten dat hij zich “shitty” voelt dat hij uit de lijst getuimeld is. “Niet alleen voor mijn ego, maar voor mijn hele team. Ik kan niet uitleggen waarom en hoe dit gebeurd is, maar ik weet zeker dat ik nooit eerder gewerkt heb met een groep mensen die zo gepassioneerd is en zo streeft naar perfectie.”

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier