IJssculpturenfestival houdt rekening met verhuizen naar andere gaststad

Redactie KW

De zestiende editie van het sneeuw- en ijssculpturenfestival in Brugge heeft de afgelopen zes weken ongeveer 160.000 bezoekers over de vloer gekregen.

Dat meldt organisator Francis Vandendorpe maandag. Het festival voelde duidelijk het gevolg van de Franse grenscontroles na de aanslagen in Parijs op 13 november.

We klokken af op 150.000 tot 160.000 bezoekers“, aldus Vandendorpe. “We hebben duidelijk de gevolgen van de terreuraanslag in Parijs gevoeld. Heel wat dagjestoeristen, waaronder Britse toeristen, kwamen niet opdagen door het verhoogde dreigingsniveau en de grenscontroles. We hebben het moeilijke begin wel enigszins kunnen compenseren met enkele promotionele acties. Het werd uiteindelijk een meer dan behoorlijke editie.”

Afbraakwerken begonnen

Volgens de organisatie sloeg het thema ‘Wanagogo Ice Magic’, met Studio 100-figuren, zeker aan. “Ook onze K3-figuren trokken heel wat aandacht”, aldus Francis Vandendorpe. Inmiddels zijn de afbraakwerken begonnen, die heel wat minder problemen veroorzaken dan de opbouw toen het warme weer parten speelde.

Over volgend jaar kon de organisatie niet veel kwijt, al bestaat de kans dat er wordt uitgeweken naar een andere locatie. “Er zijn plannen om het stationsplein in Brugge aan te pakken, maar we hebben nog geen zicht op de exacte periode van de werken. Er staan heel wat steden te popelen om ons te ontvangen, mocht de zeventiende editie niet in Brugge kunnen doorgaan”, besluit Francis Vandendorpe.

(Belga)