Ieperse ondernemers ontvangen meer dan acht miljoen euro aan coronapremies

Niet enkel Vlaanderen, maar ook de stad zelf ondersteunt de Ieperse handelaars en ondernemers. © EG
Redactie KW

De afgelopen maanden heeft de Vlaamse overheid ruim 1,27 miljard euro coronapremies uitgekeerd aan 151.737 bedrijven. Iets meer dan 8 miljoen hiervan ging naar Ieperse ondernemers. “Bovenop de Vlaamse steun nam het stadsbestuur een pak maatregelen om het sociale en economische leven te ondersteunen.”

Bedrijven die verplicht moesten sluiten, konden een hinderpremie aanvragen. Daarnaast was er de compensatiepremie voor wie niet verplicht werd tot sluiting, maar door de coronacrisis wel een zwaar omzetverlies had geleden van minstens 60 procent. In totaal gaat het wat Ieper betreft, om een totaalbedrag van 8.574.300 euro uitgekeerd aan 959 ondernemingen. Een 694 aanvragers ontvingen een hinderpremie goed voor een bedrag van 7.492.800 euro en 265 aanvragers ontvingen een compensatiepremie voor een bedrag van 781.500 euro. Zo konden zij een moeilijke periode overbruggen.

Cadeaubon en koopweekend

“Bovenop de Vlaamse steun nam ook het stadsbestuur een pak maatregelen om het sociale en economische leven tijdens en na de coronacrisis te ondersteunen”, zegt schepen Diego Desmadryl (Open Ieper). “Er was het tijdelijk afschaffen van huurgelden, terrassen- en toeristentaks en parkeergelden. Verder plannen we in samenwerking met de Unizo afdelingen nog een koopweekend in de deelgemeenten en zetten we volop in op beleving in alle winkelstraten om onze stad aantrekkelijk te maken. Op 1 augustus, de eerste dag van de solden, wordt een avondshopping en -markt georganiseerd in het centrum van Ieper. Onze lokale handelaars krijgen als eerste de kans om daaraan deel te nemen. Tenslotte krijgt elke Ieperling in september een cadeaubon van de stad om terug te investeren in onze lokale economie. De stad maakte hiervoor nog eens 700.000 euro vrij.”

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier