Ieperse bedrijven en Jeugdraad organiseren derde jobbeurs in Het Perron

Op maandag 4 februari organiseert de Ieperse jeugdraad opnieuw een lokale jobbeurs in Het Perron. Tot nu toe hebben zich 35 bedrijven aangemeld om er aanwezig te zijn.

De voorstelling van de jobbeurs gebeurde in aanwezigheid van Schepenen Dimitry Soenen, Diego Desmadryl en Patrick Benoot, Emmily Deroo (CCV), Sarah Van Der Leur (Melexis), Jan Lernout (Westlandia), Dries Delissen-Jacobs (Personeelsdienst Stad Ieper), Jan Vandenbriele (Jeugddienst Stad Ieper), Yom Nottebaere (Voorzitter Jeugdraad) en andere leden jeugdraad: Michiel en Katrijn Haezebroeck en Pauline Vanoverberghe. © EG

Met deze organisatie wil de jeugdraad werkzoekenden, leerlingen en studenten een duidelijk beeld geven van de aantrekkelijke jobs en ondernemingen in eigen streek. Daarmee willen ze op een eigen manier een eventueel antwoord bieden op de veelbesproken braindrain in de Westhoek.

Als jongeren het aanbod in de Westhoek kennen bij het vertrek naar de studentensteden, zullen ze sneller geneigd zijn om naar het lokale aanbod te kijken bij het zoeken van een stageplaats of een eerste baan“, verduidelijkt Tom Nottebaere, voorzitter van de Jeugdraad. “Daarnaast willen we werkzoekenden en jongeren de verschillende mogelijkheden tonen die ze hebben om een succesvolle loopbaan uit te bouwen: als werknemers of als zelfstandige. Er zijn workshops en je kan er als werkzoekende makkelijk in gesprek gaan met bedrijven en organisaties. Daarenboven wordt ‘werken dicht bij huis’ steeds belangrijker voor veel werknemers. Een goede work-life balance is soms doorslaggevend bij het vinden van dé perfecte baan. De jobbeurs kan daarin een goede begeleider zijn. Ten slotte wil de jeugdraad ook afstuderende jongeren uit het middelbaar onderwijs uitnodigen zodat ze de arbeidsmarkt al een beetje kennen vooraleer ze voor hun studiekeuze maken.”

Uitgebreid aanbod

In de eerste plaats zijn bedrijven aanwezig uit de Westhoek die voltijdse jobs aanbieden. Maar er zijn ook bedrijven die bijvoorbeeld vakantiejobs en stages in de aanbieding hebben. Bedrijven die niet fysiek aanwezig kunnen zijn op de beurs krijgen vanaf dit jaar ook de kans om hun vacatures aan het publiek te tonen. Dit kan via de ‘vacaturemuur’ met projectie én op papier. De jobbeurs vindt plaats op 4 februari in Het perron van 12 tot 17 uur.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.