Ieperse apotheek scoort met antikaterpil: “Mijn mailbox zit bomvol”

Apothekeres Julie Debaere uit de Diksmuidestraat in Ieper. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Apothekeres Julie Debaere uit Ieper stelde een eigen antikaterpil samen die volgens haar echt werkt. “De respons is overweldigend”, klinkt het in de Ieperse apotheek.

Met de mooie temperaturen doordeweeks iets te lang op een terrasje blijven plakken, maar toch fris willen zijn voor het werk ‘s anderendaags? Apothekeres Julie Debaere uit de Diksmuidestraat in Ieper heeft de oplossing: de antikaterpil.

“Nu en dan krijg ik mensen over de vloer die vragen of we niets hebben dat helpt tegen een kater”, vertelt Julie. “Maar afhankelijk van wat de klachten zijn, kunnen er drie à vier middelen effectief zijn tegen misselijkheid, hoofdpijn of krampen die gepaard gaan met een kater. In plaats van telkens al die verschillende middelen mee te geven met de mensen, kwam ik met het idee om die producten te vermengen in één capsuletje waardoor één pilletje volstaat om het hoofd te bieden aan de meeste klachten.”

Het antikaterpilletje is dus een mengeling van verschillende bestaande medicijnen en pijnstillers. “Iets tegen hoofdpijn, iets tegen misselijkheid en overgeven, iets tegen buikpijn… Het is wel allemaal wetenschappelijke onderbouwd. Zo’n antikaterpil is niet nieuw. Veel apotheken maken ze, of toch een paar.”

Blijkbaar is het in Ieper wel een gat in de markt. “We hebben de pillen nog maar sinds vorige week en pas gisteren (maandag, red.) heb ik het op Facebook gezet. Ondertussen is het bericht al tientallen keren gedeeld geweest en is de respons overweldigend. Mijn mailbox zit bomvol. Sommige mensen vragen of ze het online kunnen kopen, maar dat mag niet omdat het nog steeds een geneesmiddel is. Voor onze antikaterpil zullen ze naar Ieper moeten komen. Ik maakte voorlopig 5.000 pillen, maar ik denk dat ik snel een nieuwe voorraad zal moeten maken.”

Je kunt je kater oplossen voor een schappelijke prijs: twintig capsules voor 8,99 euro. “En het werkt. Ik heb het zelf al geprobeerd en ik voelde me echt beter. Natuurlijk is het afhankelijk van hoe zwaar je kater is en ook van hoe lang je geslapen hebt. De vermoeidheid zal er niet mee weggaan. Wanneer je best het pilletje inneemt, is afhankelijk van hoe lang je slaapt. Als je acht uur slaapt, dan zal het al lang uitgewerkt zijn. Ik zou zeggen: als je toevallig ‘s nachts naar het toilet moet, dan is het ideaal. Maar ‘s morgens zal je ook al snel de werking voelen. In feite is drie à vier uur voor je opstaat het best“, besluit Julie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier