Ieperling Matthias Cornette over zijn start-up ‘SHOOW’

Redactie KW

Mathias Cornette richtte begin dit jaar SHOOW op. Met die start-up wil hij de presentaties van bedrijven en sprekers naar een hoger niveau tillen.

Ieperling Matthias Cornette (29) is sinds kort gestart met een presentatiebedrijf SHOOW. “Ik studeerde toegepaste economie aan de UGent en naast mijn studies keek ik graag naar YouTubefilmpjes over goede presentaties”, vertelt hij. “Zo specialiseerde ik me in de werking van PowerPoint. Mijn loopbaan begon ik bij het Kortrijkse bedrijf Vandelanotte, waar ik financiële audits deed. Begin 2017 stapte ik over naar Dull. Daar kwam ik vaker in contact met presentaties. Tegenwoordig ben ik digital strategist en project manager bij Invisible Puppy uit Kortrijk. Doorheen mijn korte carrière merkte ik dat weinig PowerPointpresentaties me konden overtuigen.”

“Er was nood aan iemand met expertise, dus begon ik met mijn start-up SHOOW. PowerPoint heeft meer te bieden dan mensen denken. Zo kan je zelfs Instagramstories implementeren. Mensen onderschatten de kracht van een goede presentatie. Met SHOOW hoop ik de presentaties van bedrijven en sprekers naar een hoger niveau te tillen“, zegt de Ieperling. Zijn start-up is een bijberoep en dat wil hij zo houden. “Ik wou weten of er interesse zou zijn in mijn project. Veel mensen zijn enthousiast en daarom bracht ik ook een e-book uit: ‘De start van jouw professionele presentatie’.” Matthias is met zijn start-up finalist in een wedstrijd van KV Kortrijk en Pom West. De winnaar mag zich een dag hoofdsponsor van KVK noemen.

(HD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.