Ibis bouwt hotel aan de luchthaven van Oostende

In het station van Blankenberge opende begin juli al een Mercure-hotel. © MDW
Redactie KW

De Ibis-hotelketen zet zijn expansie in West-Vlaanderen steeds verder. In totaal komen er nog drie Ibis Budget-hotels bij in onze provincie.

Zowat op de grens van Middelkerke en Oostende, in de Oostendelaan, opent halfweg volgend jaar een groot ‘luchthavenhotel’ van Ibis. De eerste plannen voor het hotel, ter hoogte van de Kalkaertstraat, dateren al van jaren geleden. Maar nu is de bouw concreet en het hotel zal ruim honderd kamers tellen. De bouwheer van het nieuwe hotel is een privéfirma die in contact staat met de Accorgroep, waartoe Ibis behoort.

Jabbeke en Blankenberge

Het andere Budget-hotel van Ibis komt in Jabbeke, niet ver van de E40 en het industrieterrein. Ook in het nieuwe stationsgebouw van Blankenberge opende begin juli een Mercure-hotel met 64 kamers en bovenop het dak een verwarmd zwembad. Op het tweede hotel van de groep, Ibis Budget Blankenberge, is het nog wachten tot het najaar van 2018. Eerder dit jaar opende de keten een Ibis Styles Hotel in Nieuwpoort en vorig jaar een filiaal in De Haan. Accor begon in 2011 met de vernieuwing van de economy-merken. Drie merken (Ibis, Etap Hotels en All Seasons) werden ondergebracht onder de noemer ‘Ibis’. In België en Luxemburg telt de Franse hotelgroep 94 hotels, met naast de verschillende Ibis-hotels ook de merken Sofitel, Novotel, Mercure en Formule 1.

(MDW)