https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ian De Groote lanceert ‘picknickrugzak’ als alternatief nu horeca straks weer open mag

Redactie KW

De 27-jarige Ian De Groote werkt intussen een tweetal jaar als interieurvormgever en specialiseert zich in kussens en vazen. Doordat corona de zaken slecht deed lopen, ging hij op zoek naar alternatieven. Ontbijtboxen was daar een van, picknickrugzakken zijn het volgende wapenfeit.

Aan horeca-ervaring geen gebrek bij de Oedelemnaar, die al jaar en dag bijklust in verschillende horecazaken. Hij was eerder aan de slag bij een tearoom en zit nu noodgedwongen thuis van zijn werk bij een traiteur-cateraar. “Het ideale moment om zelf dingen te bedenken en lanceren”, vindt De Groote. “Rond de feestdagen begon ik ontbijtboxen te verkopen. Dat draaide goed en klanten waren fan van mijn concept. Toch denk ik dat ontbijtboxen in de nabije toekomst minder goed zullen verkopen, zeker nu de horeca straks weer open mag. Ik vermoed dat afhaal altijd wel deels zal blijven draaien, maar men zal toch weer hunkeren naar een bezoekje aan een de lokale ontbijtzaak of restaurant.”

Sneukeltocht

De Groote zit niet graag stil en denkt liever vooruit. Met de lente in zicht wil hij wandelende mensen een extra touch aan hun tocht geven. “Daarom lanceer ik nu picknickrugzakken. Want geef toe, als je gaat wandelen en je neemt een picknickmand mee, dat is niet heel handig hé? In een rugzak kan je evenveel kwijt. Alles is aanwezig: van bestek tot hapjes en drinken, de klant moet niks zelf meenemen.”

De Groote stelt de pakketten zelf samen en maakt ook een deel van de bereidingen. “De rugzak is zo samengesteld dat je een hele dag kan wandelen zonder honger te hebben: een hapje voor de voormiddag, gerechten voor tijdens de middag en heel wat lekkers voor de namiddag. Zo kan je als het ware een soort sneukeltocht beleven.”

De Oedelemnaar wil de komende weken extra inzetten op wandelingen voor zijn picknickrugzakken. Online biedt hij zijn klanten ook uitgestippelde wandelingen aan. Het hele concept heeft een hoger doel, want in de toekomst droomt hij van een eigen tearoom. “Dat is en blijft een droom. Ik tracht nu door mijn ontbijtboxen en picknickrugzakken al veel in contact te komen met klanten, die later misschien volgen naar mijn tearoom of ontbijtzaak. Voorlopig is het moeilijk om iets te starten, maar hopelijk wordt mijn droom binnen twee jaar werkelijkheid.”

(AVH)

Meer info vind je op de site idglifeandharmony.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten