Huis Clovis verhuist tijdelijk naar Stormestraat

Redactie KW

Over een dikke twee weken verhuist de bekende traiteurzaak Huis Clovis van de Markt in Waregem naar een tijdelijk onderkomen in de Stormestraat. In de tussentijd ondergaat het iconische pand op de Markt een grondige opknapbeurt.

De pop-up bevindt zich in de Stormestraat, naast damesboetiek Caroline en op enkele tientallen meters van het beschermde pand op de Markt. Vanaf 2 januari 2021 kan je hier terecht voor al het lekkers van Clovis. Alleen, de nieuwe winkel is momenteel nog een ruwbouw.

“Het beloven nog twee pittige weken te worden”, vertelt Carl Veys (53), die na een carrière van 30 jaar in de autosector voor een ommezwaai koos en een nieuwe uitdaging vond in Huis Clovis. “Bovendien is de wet van Murphy ermee gemoeid. Alles wat fout kan gaan, loopt fout. Het contract voor de elektriciteit is nog maar net rond en onze koeltogen en installaties staan er nog niet.”

Uitbreiding

Toch gaat de verhuis naar de Stormestraat in ieder geval door. “Al moet ik daarvoor dag en nacht werken, op 2 januari kunnen de klanten ons vinden in de Stormestraat”, benadrukt Carl. “Het zal de eerste dagen nog wat zoeken worden, maar het is dan ook een tijdelijke oplossing tijdens de werken.”

Meteen na de verhuis starten er namelijk grootschalige renovatiewerken aan de bestaande winkel op de Markt, waarbij de winkelruimte van 200 vierkante meter verdubbelt in oppervlakte. De keuken van Clovis bevindt zich het komende jaar trouwens in enkele containers op de parking Meersstraat. Tegen begin 2022 keert de traiteurzaak terug naar zijn vertrouwde stek op de Markt.

Verjonging

Ook het assortiment van Clovis krijgt een opfrisbeurt. Carl en zijn 13-koppige team zullen in de toekomst nog meer inzetten op verse afhaalmaaltijden en gluten- en lactosevrije producten. “We hebben net nog een nieuwe werkkracht aangenomen, Tom Verschaetse, toch geen onbekende naam in Waregem. Samen met onze vaste personeelsleden zet hij mee zijn schouders onder de verjonging van Clovis”, besluit Veys. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.