Hotspot Wevelgem trekt alle registers open voor Open Bedrijvendag

Wevelgem maakt zich klaar voor de Open Bedrijvendag. Samen met Oostkamp is de gemeente hotspot. © TGM
Redactie KW

Zondag 7 oktober zetten heel wat bedrijven opnieuw hun deuren open voor bezoekers. Ook in onze region kan je kennismaken met heel wat onderneming. Vooral in Wevelgem, die naast Oostkamp, de tweede West-Vlaamse gemeente is die zich ‘hotspot’ mag noemen. Speciaal voor Open Bedrijvendag ontwikkelde de gemeente een fietsroute van 23 kilometer die de zeven deelnemers met elkaar verbindt.

In de Kortrijkstraat 236 kan je kennismaken met de Glascentrale. “We vieren dit jaar onze 50ste verjaardag”, vertelt Sandy Desmet, “Als je ons 12.000 m² magazijnen bezoekt dan kan je ons machinepark in actie zien met blikvangers als de glasrobot, de computer gestuurde glassnijlijn en geautomatiseerde stockagerekken. We hebben ons bezoek voorzien van leuke verrassingen en nakaarten kan je in onze jaren ’60 bar. Wie zelf handen uit de mouwen wil steken kan bijvoorbeeld eens glasblazen.”

Nabij de Kortrijkstraat ligt het bedrijventerrein Wevelgem-Zuid. Daar openen zowel het opleidingscentrum VDAB (Vlamingstraat 10) en het bedrijvencentrum (Vlamingstraat 4) hun deuren. “In ons opleidingscentrum willen wij ons brede aanbod van opleidingen in de kijker zetten”, vertelt Johan Vandevyvere. “Ouders en kinderen kunnen deelnemen aan de vele doe-activiteiten waarbij ze gebruikmaken van een stempelkaart die ze kunnen inruilen voor een leuk gadget. Metsel mee aan een muurtje, test de vrachtwagen-, wagen-, heftruck en lassimulator, wrap een auto of schrijf je eigen softwareprogramma. Op een leuke manier maak je kennis met al onze opleidingen.”

Coworking

Het Bedrijvencentrum regio Kortrijk verhuurt allerlei kantoren zoals coworking spaces, vergaderzalen, ateliers en stockruimtes. Daarnaast biedt het centrum heel wat advies aan ondernemers. Ook enkele bedrijven die gehuisvest zijn open er hun deuren. “Ook bij ons valt er heel wat te beleven”, vertelt Jan Valcke. “Zo kan je rallywagens bewonderen, een hoogtewerker beklimmen, een stempel maken, een prijskamp waarbij je Lucky Luke-strips kan winnen… En er is een mobiele frituur voorzien. Vanaf 13 uur is lokale zender Jess.fm er ook met ‘Jess on the road’.”

In Moorsele verwelkomen Christophe Martin en Delphine Pattyn de bezoekers bij MC interieur in de Warandestraat 283C, een jong en sterk groeiend bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van meubelen op maat, vervaardigen en plaatsen van keukens, badkamermeubilair, dressings, algemene interieurprojecten en buitentoepassingen. “Bij ons zal je onze volledige werking van heel nabij kunnen meevolgen”, vertelt Christophe. “Van het uittekenen van de plannen tot het vervaardigen van de meubels in de machinezaal. Via presentaties zal je onze realisaties kunnen bewonderen. We organiseren ook een fotowedstrijd waarbij mooie prijzen als een vuurschaal te winnen zijn.”

Ook de gemeente en OCMW Wevelgem maken deel uit van Open Bedrijvendag. Het OCMW heet je welkom in wzcGulle Heem in Gullegem en LDC Elkerlyc in Wevelgem. Als laatste is de bibliotheek in het park in Wevelgem die enkele jaren terug een metamorfose onderging. “Uiteraard willen we mensen die onze bibliotheek nog niet bezochten eens laten binnenkijken”, zegt vertelt Chris Dewulf, “maar we bieden ook een unieke blik achter de schermen. We maken ook een kunstwerk met oude boeken en er is een wedstrijd waarbij een bibarrangement te winnen valt.”

(Tim Ghillemyn)

Meer info op www.openbedrijvendag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier