Hotelsector aan kust stoomt zich klaar voor toekomst

Redactie KW

Voor het project ‘Hotelinnovatie: geen golf van vernieuwing”, een samenwerking tussen het toeristisch provinciebedrijf Westtoer, Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen, konden elf kusthotels rekenen op samen 300.000 euro.

De hotels investeerden ruim 5 miljoen euro om klaar te zijn voor de nieuwe noden in de logiesector. De partners en de hotels stelden het einde van hun vernieuwingstraject dinsdag voor.

“Hotels blijven een belangrijk onderdeel van het verblijfstoerisme aan de kust. Met een eigentijds aanbod in de hotels kan de kust zich onderscheiden”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer. In de voorbije twee jaar is het aantal hotels, ongeveer 200, en het aantal hotelkamers, zo’n 5.700, stabiel gebleven.

“Voor Westtoer en Horeca Vlaanderen is het een doelbewuste keuze om de hotelsector aan de kust te ondersteunen. Om in een snel evoluerende markt stand te houden, is innovatie een bepalend aspect. Ook op het vlak van logies zijn toeristen op zoek naar nieuwe ervaringen”, aldus De Block.

Een innovatiecoach bezocht de voorbije 2 jaar een 40-tal kusthotels. Door de helft van deze hotels werd een innovatiedossier ingediend bij Westtoer en Horeca Vlaanderen. De elf beste projecten verkregen een toelage van 5.000 tot 15.000 euro. In totaal werd 300.000 euro uitgetrokken voor dit innovatieproject.

(BELGA)