Hotelschip Kalmar loopt Oostendse haven binnen

© Peter Maenhoudt
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Woensdagmiddag liep een opvallend schip de Oostendse haven binnen. Het gaat om het drijvend hotelschip Kalmar. Het schip voer in opdracht van DEME Group vanuit het Duitse Bremerhaven naar Oostende. Het hotelschip zal vanaf komend weekend ingezet worden om de bemanning in pre-quarantaine te plaatsen.

Een opvallend beeld woensdagmiddag toen omstreeks 14.30 uur het hotelschip de haven van Oostende binnen liep. Het schip biedt alle nodige faciliteiten om de bemanning van de verschillende schepen van DEME comfortabel te laten overnachten. Werknemers van DEME die op de offshore parken actief zijn voor de Belgische of Nederlandse kust, zullen op het schip verblijven in pre-quarantaine.

“Eerder nam DEME de maatregel om geen bemanning aan boord meer af te lossen tot 17 april, onder meer om de gezondheid en veiligheid van zijn medewerkers te waarborgen en het risico op besmetting te vermijden. Gezien het einde van de coronacrisis nog niet meteen in zicht is, zal DEME na 17 april opnieuw overgaan tot het wisselen van bemanningen op bagger- en offshoreschepen“, klinkt het bij DEME.

Strikt draaiboek

“Bemanningen die weer aan de slag gaan zullen gedurende twee weken in pre-quarantaine gaan aan boord van ondermeer dit hotelschip. Dit gebeurt in kleine groepen en met een strikt draaiboek, dat het mogelijk maakt de bemanningen van verschillende DEME-schepen gescheiden te houden tot ze weer aan boord gaan van hun bagger- of offshoreschip. Zo wordt het sociaal contact en de activiteiten aan boord van het hotelschip strikt gereguleerd.” Het zorgt er tevens voor dat de bemanning die reeds langer aan boord was dan voorzien terug kan keren naar hun families.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier