Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge verzorgt lunch op het Koninklijk Paleis

De school verzorgde de lunch ter gelegenheid van de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd

Net voor het verlengd weekend wachtte 40 leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge nog een boeiende opdracht. Op woensdag 28 mei mochten zij de lunch van de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd verzorgen in aanwezigheid van koning Filip en koningin Mathilde.

Een hele eer voor Spermalie

In het verleden werd de school al regelmatig gecontacteerd om in te staan voor de bediening van de hoge gasten. “Een samenwerking die we steeds naar waarde hebben weten te schatten. Maar deze keer was de opdracht toch omvangrijker. We stonden niet alleen in voor de bediening, maar ook voor de bereiding van de gerechten. Dat laatste is uniek. Het was de eerste keer dat het paleis aan een hotelschool vroeg om te koken voor de koninklijke familie. Dit is een hele eer voor Spermalie”, zegt algemeen directeur Filiep Defraye.

“We deden voor deze prestigieuze opdracht een beroep op onze oudste leerlingen van de eenjarige opleiding kok en kelner. Vlak voor hun eindexamen en het begin van hun stage vroegen we aan de 9 beste leerlingen om te koken onder leiding van hun leraren. Zij zijn fier naar Brussel vertrokken met een gezonde portie stress. Alles was home made, van de aperitiefhapjes tot de zoetigheden bij de koffie”, gaat Filiep Defraye verder.

“Voor de bediening van de koninklijke familie en de andere genodigden hebben we een beroep gedaan op 32 leerlingen van het vijfde jaar hotel en restaurant-keuken. Deze leerlingen hebben net hun examens achter de rug en zijn momenteel met vakantie voordat ze midden juni aan hun stage beginnen. Het was geen grote moeite om hen voor dit prestigieuze project in te schakelen. Wie niet op reis is, was onmiddellijk bereid om mee te gaan naar het Koninklijk Paleis. Wij zijn als school bijzonder fier op het feit dat dit onze 67ste opdracht was die wij kregen van de koninklijke familie”, aldus nog algemeen directeur Filiep Defraye.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.