Hotel Andromeda in Oostende vernieuwd tijdens lockdown: “Jaar om snel te vergeten”

Xavier Vercaemst en Inge Decuypere in Hotel Andromeda. © Davy Coghe
Redactie KW

Van een nood een deugd maken, dachten ze in Hotel Andromeda in Oostende. Tijdens de lockdown kreeg het bekende hotel een opfrisbeurt. Ondertussen krabbelt de hotelsector langzaam maar zeker weer recht. De reservaties zijn in stijgende lijn.

Hotel Andromeda wordt uitgebaat door C-Hotels van Xavier Vercaemst en Inge Decuypere. Hotels mochten in principe open blijven tijdens de lockdown. “Maar we merkten al heel snel dat dat weinig zin had“, zeggen ze. “We kregen de ene annulatie na de andere.”

De zaakvoerders maakten van de gelegenheid gebruik om het hotel te vernieuwen. De lobby en receptieruimte steken in een nieuw kleedje. “Ook het zwembad en de wellness kregen een opknapbeurt, maar die mogen we helaas nog niet openen. We wachten af tot 1 juli”, zegt Inge.

2 miljoen euro verloren

De reservaties zijn traag gestart, maar voor komende zaterdag mag het hotel al zo’n zestig procent bezetting noteren. “Maar 2020 is een jaar om snel te vergeten”, zegt Xavier Vercaemst. “In totaal hebben wij 2 miljoen euro verloren.” Wat de zomer zal brengen, weten de hoteluitbaters nog niet. “Het jaar kan sowieso niet meer goedgemaakt worden. Maar we zijn wel heel tevreden dat we weer open zijn.” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier