Hot Chicken, eerste kippen-fastfoodzaak in Kortrijk

We zien Wagar Mahmood en zijn verloofde Emily Story. © EDB
Redactie KW

Vorige week opende Hot Chicken in de Rekkemsestraat in Marke. Met kippen-fastfood willen Jahbaar en Wagar Mahmood de eerste zijn in de streek. Jahbaar Mahmood (22) en zijn broer Wagar Mahmood (24) leerden kippenzaken kennen in Engeland.

“Hier in België heb je dit veel minder en wij wilden dat naar Kortrijk brengen”, vertelt Jahbaar. “Hier is dat een nieuw concept. Net als met onze zaak in Pakistaans eten Taza Food op de Pottelberg – die we vorig jaar startten en die onze familie verder runt – wilden we met Hot Chicken de eerste zijn in de streek. Voor mij is kip een passie. Wij Pakistanen eten bij alles kip. We houden ook vooral van geroosterde kip”

Voorlopig bieden de broers enkel fastfood aan zoals onder meer fried chicken en ook pita, ijsjes en gekoelde niet-alcoholische drankjes. “Voor alcohol moet je hiernaast in onze nachtwinkel zijn”, luidt het. “Binnen een maand willen we ook gegrilde verse kip, pizza en burgers verkopen. We wilden geleidelijk alles opstarten.” Jahbaar volgde restaurant en keuken en studeerde af als sous-chef. Hij werkte nog in La Place in K en in het Parkhotel. Wagar is elektricien. De broers wonen bij hun ouders op de Pottelberg. (EDB)

Rekkemsestraat 167 bus 2 in Marke – – Facebook: hotchickenenterprise – open van 11 tot 23 uur, uitgezonderd tussen 14.30 en 17.30 uur, op vrijdag en zaterdag open tot 1 uur ‘s nachts en op zondag doorlopend open. www.hotchicken.be

(EDB – foto EDB)