Hostellerie Kemmelberg noteert betere julimaand dan vorig jaar

Redactie KW

Hostellerie Kemmelberg blikt terug op een goede juli-maand. “We ontvingen meer gasten dan in juli vorig jaar en dit ondanks de coranacrisis én het feit dat we 2 dagen in de week gesloten zijn,” zegt zaakvoerder Philippe Vercoutter.

Hostellerie Kemmelberg is deze zomer gesloten op maandag en dinsdag om zo tot mentale rust te komen. “We bieden de klanten dezelfde service als voor de coronacrisis, maar net dat bezorgt ons allemaal extra werkdruk en een grotere mentale belasting in deze coronatijden”, aldus Philippe Vercoutter.

Bar gesloten voor ‘externen’

De uitbater denkt daarbij aan het ontbijt. “Een buffet organiseren we niet langer. We zorgen wel voor meer personeel zodat alles vlot kan verlopen. We zijn ook streng voor onszelf wat de hygiëne betreft. Na elk ontbijt worden de tafels en de stoelen volledig ontsmet. Tot op vandaag hebben wij nog geen gasten gehad die problemen hadden met de opgelegde regels. Integendeel: van het overgrote gedeelte van onze gasten kregen we complimenten over de manier waarop wij met de coronaproblematiek omgaan.”

Net zoals in de andere horecazaken wordt ook in de Hostellerie een mondmasker gedragen door de klanten. “Iedereen die Hostellerie Kemmelberg betreedt is verplicht om bij alle verplaatsingen een mondmasker te dragen. Eenmaal men aan tafel neerzit mag men het mondmasker afnemen, indien gewenst. Deze maatregel geldt dus zowel voor hotel- als restaurantgasten.” De bar is inmiddels gesloten voor wie niet in het hotel verblijft of voor wie niet naar het restaurant komt. Ook de toiletten zijn voor externen niet langer vrij toegankelijk. “De gezondheid van onze hotel- en restaurantgasten én uiteraard ook onze medewerkers gaat voor.”

Veel vraag naar middelgrote hotels

Ook al konden de horecazaken openen op 8 juni, Philippe wachtte tot 3 juli om opnieuw te openen. “We hebben het draaiboek van de overheid grondig bestudeerd. Van bij de start noteerden we een goede tot zeer goede bezetting. Op zaterdag zaten we traditiegetrouw volledig volzet en ook op vrijdag haalden we vlotjes 60%. In de afgelopen weken werden een paar honderd boekingen genoteerd, wat in deze uitzonderlijke tijden zeker een succes mag worden genoemd.”

“Begin juli noteerden we zelfs 10% meer boekingen voor juli dan op dezelfde dag vorig jaar. We kunnen hier alleen maar blij mee zijn. Momenteel noteren we dagelijks zo’n 10 à 15 bijkomende overnachtingen. Het gaat dus razendsnel. Er is immers veel vraag naar middelgrote hotels. Men wil de grootste hotels mijden waar er een hogere kans op besmetting is. Ons hotel met 23 kamers voldoet aan deze criteria.”

Fotografie herontdekt

In deze coronatijden heeft Philippe Vercoutter ook zijn passie herontdekt: fotografie. Op de website “TopVlaanderen” plaatste hij ondertussen meer dan 120 360-180° panoramafoto’s van de streek. “Uiteraard neem ik foto’s van Heuvelland, dat spreekt voor zich. Maar ik fotografeer ook de ruimere regio. Een aantal van onze klanten kiest de Hostellerie als uitvalsbasis voor bezoekjes aan toeristische plaatsen in de wijde cirkel tussen Boulogne en Sluis.”

Hostellerie Kemmelberg is een naam die klinkt in de streek en werd nu goed 8 jaar geleden overgenomen door Kristine De Loose en Philippe Vercoutter. Hostellerie Kemmelberg werd in april 1954 officieel geopend. In de beginjaren werd het hotel vooral bezocht door de bourgeoisie. “Nu nog komen er mensen uit de streek binnen met verhalen. Ze vertellen dat ze als kind aan het hekken van het hotel kwamen kijken of ze toch niks konden zien van die rijkelui.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier