Horizon Plants lanceert pop-upwinkel met kamerplanten

Sandy Dewitte en Tony Demuynck met hun kinderen Eline en Lotte.© LO
Sandy Dewitte en Tony Demuynck met hun kinderen Eline en Lotte.© LO
Redactie KW

Sandy Dewitte en Tony Demuynck van Kwekerij Horizon Plants starten met een eigen winkel vol kamerplanten. Beiden hebben een passie voor planten. De nieuwe pop-upzaak blijft 4 maanden open.

Kwekerij Horizon Plants werd in 1989 opgericht door de huidige zaakvoerder Tony Demuynck (54). Hij genoot van een opleiding aan de Tuinbouwschool in Tielt en volgde verscheidene stages in het buitenland. Meteen werden 7.000 m² voorbehouden voor de teelt van kalanchoë, een type vetplantjes.

Kamerplanten

“Het werd ons snel duidelijk dat efficiëntie en kwaliteit zeer belangrijk zouden zijn voor de toekomst”, zeggen zaakvoerders Tony en zijn vrouw Sandy Dewitte (45). Ze hebben allebei een passie voor planten. “Daarom hebben we bijna om de 2 jaar bijgebouwd.” Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een oppervlakte van 55.000 m² onder glas en 40.000 m² buitenteelt.

De zaak voert uit naar zeven landen. Horizon Plants stelt een 15-tal mensen tewerk. Het bedrijf kweekt tal van kamerplanten, klassiekers van kalanchoë tot orchideeën en lavendelplantjes. Nu komt er een pop-upzaak bij met groene planten. “Al van toen ik een klein meisje was, droomde ik ervan om ooit iets met planten of bloemen te doen. Dat ik deze droom kan waarmaken met mijn man is heel fijn”, vertelt Sandy.

Groene trend

De pop-up is een aangeklede serre die niet alleen zal functioneren als winkel, maar ook als ontmoetingsplaats. “De beleving zal centraal staan tussen de groene, zelfgekweekte planten”, vertellen Sandy en Tony. “ Het wordt een plek waar mensen die bijvoorbeeld een kleine of geen tuin hebben, kunnen verpozen en geniete n. Ze kunnen er ook planten kopen. Later zullen we de mogelijkheid aanbieden om er iets te drinken.”

“We scholen ons bij en investeren in tal van consumentencertificaten. Bij elk type plant staat dus info over hoe je de plant best verzorgt en wat ze graag heeft. Zo willen we de consument mee betrekken in het kwekersverhaal. We beseffen dat kwekers maar bestaan hebben als ze produceren wat de consument wenst . Momenteel zijn groene planten erg in trek. We konden dus niet anders dan meegaan met deze trend. We blijven streven naar vernieuwing.” (PVH)

De winkel aan de Gintestraat is de komende vier maanden elk weekend open: op zaterdag en zondag van 9 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.